banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Urfa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü



Mardin yolunda bulunan Belediye Asri Mezarlığındaki Şehitliğe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başta olmak üzere; Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Levent Çelik, Kaymakamlar, vali yardımcıları, daire amirleri, askeri erkan ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz’un günün anlamını belirten konuşmasıyla devam etti. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün Şehitlik Defterini imzalamasının ardından Şehitlikteki kabirlere protokol tarafından kırmızı karanfil bırakıldı.

Şehitlikte düzenlenen törenin sonundaysa 67 şehit anısına şehitliğe 67 adet fidan dikildi. Şehitlikteki törenin ardından program, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda Urfa Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Program esnasında Cumhurbaşkanlığı Devlet Övünç Madalyası 2014 yılında Hakkari’de şehit olan Habip Şahin’in ailesine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından takdim edildi.

Takdim sırasında konuşan Vali İzzettin Küçük: “Şehit aileleri bizim için en mübarek en değerli emanettir. Devlet ve millet olarak onların her zaman yanında olacağız. bu sözü Türk milleti binlerce yıldır verdi, bu sözü bugün sadece yeniliyoruz” dedi.

Program Urfa Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösterilerin ardından sona erdi.  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında şehitler için öğle namazını müteakip Dergah Camiinde, ikindi namazının ardındansa Eyüp Peygamber Camiinde mevlit okutuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.