banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

17 Yıl Sonra 19 Gözaltı

Yenişafak’ta yer alan habere göre 1998 yılında Batman'da kimi polis müdürlerinin talimatıyla Faili Meçhulleri Araştırma Ekibi'nce işkence edilerek öldürüldüğü iddia edilen TPOA’da işçi olarak çalışan Cevzet Soysal cinayetinde 19 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

Dönemin Batman Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru, 17 Aralık sonrası görevden alınan paralel yapı mensubu iki polis müdürünün emriyle Cevzet Soysal'ı sabah işe gitmek için evinden çıktığı sırada kendilerine JİTEM süsü vererek kaçırdıklarını anlatmıştı. İtirafçı polis memuru, Cevzet Soysal'ın daha sonra Batman'ın Beşiri ilçesi yakınlarında B. isimli Polis memurunca boynu kırılarak öldürüldüğünü ve Beşiri kırsalına gömüldüğünü itiraf etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.