banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

17 Filistinli Türkiye'ye getirildi

AFAD'dan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan 6'sı çocuk 17 Filistinlinin, tedavilerinin yapılması için refakatçileriyle birlikte Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

Gazze'den alınan yaralıların, ambulanslarla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na getirilen yaralılara ilk müdahalenin burada yapıldığı belirtilen açıklamada, 6'sı çocuk 17 yaralı ile refakatçilerinin, daha sonra Genelkurmay Başkanlığı'na ait C-130 tipi özel donanımlı uçağa alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "AFAD'ın, Türkiye ile Gazze arasında insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridorundan yaralıları getirmek üzere Tel Aviv Ben Gorion Havaalanından kalkan uçak, 23 Eylül 2014 gecesi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptı. Filistinli yaralılar, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından İzmir'de bulunan hastanelerde tedavi altına alınacak. Gazze'ye yardım edilmesi ve 200 yaralı Filistinlinin tedavilerine Türkiye'de devam ettirilmesi için AFAD, Gazze'ye bir insani yardım hava koridoru açmış ve yardımlar ile transferlerin devamlılığını sağlamak için bir insani hava köprüsü kurmuştu. Bugüne kadar Gazze'den 102 yaralı ve 90 refakatçisi, AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayı'nın gayretleriyle sürdürülen operasyonlar sayesinde Türkiye'ye getirildi. Genelkurmay Başkanlığı'na ait C-130 tipi özel donanımlı bir uçak, Gazze'deki saldırılarda yaralanan Filistinlileri İsrail'den transfer etmek üzere sabah saatlerinde ülkemizden havalandı. Daha önce tedavi amacıyla ülkemize getirilen ve tedavileri tamamlanan 7 Filistinli ve refakatçileri de aynı uçakla ülkelerine geri döndü." denildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.