banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Köy muhtarları DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundular

Mardin Kızıltepe Muhtarlar Derneği, DEDAŞ’ın yaklaşık bir haftadır 155 köyde uyguladığı elektrik kesintisi nedeniyle suç duyurusunda bulundu.


DEDAŞ’ın bir haftadan beri Kızıltepe’ye (Qoser) bağlı 155 köyün elektriğini kestiğini söyleyen Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, beraberinde yaklaşık 50 muhtarla birlikte köy içi elektriğinin verilmesi için DEDAŞ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yapılan suç duyurusunun ardından Kızıltepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hatip Şeran, beraberindeki muhtarlarla birlikte Kızıltepe Adalet Sarayı önünde bir basın açıklaması yaptı. Elektrik kesintisiyle birlikte suların da kesildiğine vurgu yapan Şeran, hayvanların telef olduğuna, diyaliz ile oksijen hastalarının tedavisinin ise yapılamadığına dikkat çekti.

Özelikle mübarek Ramazan ayının başlamasıyla elektrik kesintisi yüzünden vatandaşların hem insani hem de dini vecibelerini yerine getirmede sıkıntı yaşadıklarını belirten Şeran, yetkililerden bir an önce sorunun halledilmesi talebinde bulundu.

“Diyaliz hastaları tedavi olamıyor hayvanlarımız telef oluyor”

Köylere günde sadece 2 saat elektrik verildiğini belirten Şeran, “Aylardan beridir DEDAŞ’ın çiftçilerimize uyguladığı haksızlık ve elektrik kesintileriyle ilgili özellikle de kırsalda kesilen elektriklerin açılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Gerek köy içi gerek kırsal alanda bir haftadır 155 köyün elektriği tamamıyla kesiktir. Sadece gece 24.00 ile 02.00 arası yani 2 saat elektrik verilmektedir. Diyaliz hastaları ve oksijenle yaşayan hastalar var. Elektrik olmadığı için tedavi olamıyorlar. Bunu hiç kimse dikkate almıyor. Umarız güzel bir sonuç çıkar. Kızıltepe muhtarlar derneği olarak burada bulunan yaklaşık 40-50 muhtarlarımız tüm Kızıltepe adına müracaat ettiler biz bireysel müracaat ettik, diğer kalan muhtarlarımızda ilerleyen günlerde gelip suç duyurusunda bulunacaklar.” dedi.

Şeran, “Malumunuz bugün Ramazan ayının birinci günü ve Kızıltepe’nin hiçbir köyünde elektrik yok. Elektrik olmadığı için sularda kesik. İçme suyu bile bulunmuyor, hayvanlarımız telef oluyor. İnsanlarımız bu şartlarda nasıl oruç tutacaklar insani ve dini vecibelerini nasıl yerine getirecekler. Şu an suç duyurusunda bulunduk. Sadece başvurmakla yetinmeyeceğiz; çiftçilerimiz, köylülerimiz ve muhtarlarımızla ne gerekiyorsa yapacağız. Buradan siyasilere hükümete çağrıda bulunmak istiyorum lütfen bu soruna el atın. Kızıltepe halkı mağdurdur bu sorunu halledin.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.