banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu

15 Temmuz darbe gecesi Urfa'da neler yaşanmıştı?

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış olan Paralel Devlet Yapılanmasına mensup bir grubun kalkışma girişiminin ardından 19 Temmuz 2016 tarihinde Şanlıurfa Valisi Sayın Güngör Azim Tuna tarafından medyadaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına bir basın toplantısı tertiplenmişti.

Toplantıya katılan bazı basın yayın organları haberlerinde “Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan gelişmelerle birlikte Kolordu komutanlığından gelen emir ve talimatla hareket ederek Tugay ve Jandarma’da önlem aldıklarını ifade etti” şeklinde ifadeler kullanmıştır.

Yaşanan süreçle ilgili toplantıda bilgiler veren Valimiz Sayın Güngör Azim Tuna; açıklamalarının ilgili kısmında sarf ettiği cümlelerde “7. Kolordu Komutanlığının; birliklerin yerlerini terk etmemelerini istediği talimatını Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına gönderdiğini, gönderilen talimata da Şanlıurfa’daki tüm birliklerin uyduğunu” belirtmiştir.

Sürecin başından beri askeri birliklerin tavrını dikkatle izlediklerini, Kolordu’dan Tugay’a gönderilen yazılardan bilgi sahibi olduklarını, her ihtimale karşı saat 23.00 civarında askeri birliklerin çıkışını engellemek için araçlarla, iş makinalarıyla barikat ve engeller oluşturulduğunu belirten Vali Tuna; Kolordu’dan daha sonra gönderilen birliklerin yerinde kalması ve yasadışı emre uyulmayacağı yazısına rağmen alınan tedbirleri devam ettirdiklerini ve yargı sürecine göre hareket ettiklerini, milletine karşı yanlış yapmayan bir duruş sergileyen vatan evladı Silahlı Kuvvetler mensupları ile onların arasına yerleşmiş ihanet şebekesinin ayrı tutulması gerektiğini ifade etti.

Vali Tuna devamında: “Darbe olayının başladığı ilk saat içerisinde bütün Kaymakamlıklara talimat verilerek imamlarımızın cami hoparlörlerinden vatandaşı bilgilendirmesi ve iradesine sahip çıkmaya davet ettiğimizi bildirmelerini istedik. Bu çağrının yapıldığı ilk il olarak hassasiyet göstererek sala okuyan ve vatandaşımıza ulaşan bütün Müftülük personelimize teşekkür ediyorum. Tabi ki bu çağrıya ve Cumhurbaşkanımızın çağrısına icabet ederek meydanları, sokakları boş bırakmayan ve bizimle beraber darbeye karşı koymaya hazır kahraman Şanlıurfalıları minnet ve şükranla selamlıyorum. İsmine yakışır şekilde böyle yürekli, vatansever insanların yaşadığı bir şehrin valisi olmak bize gurur veriyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Vali TunaAçıklık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.