banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

14 Aralık operasyonun ayrıntıları netleşiyor

 

Bir gazetenin haberine göre 14 Aralık operasyonu, Tahşiye Yayınevinin sahibi Mehmet Nuri Turan'ın Fethullah Gülen'den şikâyetçi olması üzerine başlatıldı.

Sabah gazetesini haberine göre dönemin Emniyet İstihbarat Şube Başkanı Ali Fuat Yılmazer, 24 Nisan 2009'da Emniyet Müdürlüğüne Tahşiye Yayınevi hakkında bir rapor verdi. 2 hafta sonrada mahkemeden dinleme kararı alındı. Soruşturma dosyasına bir ihbar mektubu eklendi sonrasında da gözaltılar yapıldı.

Gözaltılar ile birlikte bir evde bombalar bulundu. 17 ay cezaevinde yatan Mehmet Nuri Turan, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a mektup yazarak Gülen'den şikâyetçi oldu. Ancak o mektup işleme konulmadı.

Turan,  şikâyetinin neden işleme konulmadığıyla ilgili emniyete başvurunca, soruşturmada başlatılmış oldu. Bombaların üzerinde parmak izi olan 3 polisin, açılan davada çelişkili ifadeler vermesiyle soruşturma derinleştirildi.

Tufan Ergüder ile Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu polislerden biri itirafçı oldu ve yapılan planları detaylıca anlattı. Böylece 14 Aralık operasyonların düğmesine basılmış oldu. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.