banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Urfa İHH, 135 muhacir aileye buzdolabı dağıttı

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa İl Temsilcisi Behçet Atila; ilimiz sınırları içerisinde 650 bin muhacir kardeşimiz yaşamakta ve %90’nı çok fakir. Düşünün ki Urfa sıcağında evinde buzdolabı olmayan aile sayısı binin üzerinde. insanlar çok ama çok muhtaçlar. Biz müslümanlar bu duruma duyarsız kalamayız. elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Allah için muhacir komşularınızın kapılarını çalın ve yemeğinizi suyunuzu paylaşın. Biz de bu münasebetle soğuk bir bardak su içsin veya komşusunun verdiği bir kap yemeği saklayabilmeleri için böyle bir proje geliştirdik. Bu projemiz kapsamında SON 10 gün içinde 135 aileye buzdolabı verdik.

İnşallah yakında bu rakamımız 300’e çıkacak diyen Behçet atila; "300 buzdolabı demek Urfa şartlarında en az 600-700 aile demektir. Çünkü Urfa’da 3-4 muhacir aile bir araya gelerek bir ev kiralamaktadır. Biz 2 aileden hesap edersek 700 aile olur ki bu da yaklaşık 3500 kişi bu buz dolaplarımızdan istifade edecektir. Dolapları bize alan hayırsever A. Şeref Özkara beyefendiye muhacirler adına çok teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun. Bu ramazanı şerifte çok büyük bir sevap işlemiştir. Ayrıca fedakâr çalışanlarımıza ve gönüllülerimize de teşekkür ederiz. Gece gündüz demeden muhacir ailelere ve yerli yetim ve fakir ailelerimize gıda kolileri, ekmek, et, ev eşyaları, çocuk bezi, çocuk maması, hijyen paketi vb çok miktarda insani yardım malzemesi dağıtmaktayız. Ayda 70-100 bin arası muhacire piyasa değeri yaklaşık 500-650 bin TL lik malzeme ulaştırmaktayız. Bu insanların duası ile ayakta olduğumuza inanıyorum. Yardım alırken ki sevinçleri inanılmaz. Bu insanları yardımlara muhtaç hale getiren tüm zalimlere lanet olsun. İnsani ve İslami görevimizi yapmaya çalışmaktayız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.