banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

13 bin 600 kişinin atanmasını öngören kanun teklifi verildi

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Ziraat, Gıda, Su Ürünleri Mühendisleri ile Veteriner Hekim ve tekniker kadrolarına 13 bin 600 kişinin atanmasını öngören bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, on binlerce mühendisi yakından ilgilendiren bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu. Demiröz’ün verdiği kanun teklifine göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında kullanılmak üzere Ziraat Mühendisleri için 6 bin 500, Gıda Mühendisleri için 3 bin 100, Su Ürünleri Mühendisleri için bin 500, Veteriner Hekimler için 2 bin ve teknisyenler için 500 kadro verilmesi öngörülüyor.

Kanun teklifinin gerekçesinde Türkiye için tarımın, sosyal, ekonomik ve politik bakımdan son derece önemli olduğuna dikkat çeken Demiröz, tarımın ulusal gelire yüzde 8, istihdama yüzde 25 katkısı olduğunu kaydetti.

Demiröz teklifinde, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen Ziraat, Gıda, Su Ürünleri Balıkçılık Teknolojisi Mühendisleri, Veteriner Hekimler, tekniker ve teknisyenler bulunmaktadır. Ülkemizin tarım ve hayvancılığını geliştirebilmek, dışa bağımlı olmayan bir ülke olması için gönüllü neferler olan bu mühendislerimiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in ilgisizliği, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bütçede size yer yok sözleri ile büyük hayal kırıklığı yaşamaktadırlar.” dedi.

Çiftçinin, üreticinin zarar ederken bundan tüm ülkenin etkilenmekte, pahalı sebze, meyve tüketmek zorunda kaldığına dikkat çeken Demiröz teklifin devamında ise, “İşsiz bırakılan her Ziraat Mühendisi, ekonomi için görmezden gelinen değerlerimizdir. Yetişmiş mühendis ve veteriner hekimin ülkemizde modern tarım ve hayvancılık için, su ürünlerinde ilerleme için, sağlıklı gıda üretimi ve tüketimi için, önemli bir ekonomik katkı sağlayacağı tartışılmaz gerçektir.” ifadelerine yer verdi. (Zeki Aras - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.