banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

1150 polis müdürü emekli edildi


İç Güvenlik Paketi'nin yürürlüğe girmesiyle yapılan değişiklikler uygulanmaya başladı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında çalışmalarına başlayan Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun emekliye sevk edilecek yaklaşık 3 bin 500 birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürünün durumunu değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, yapılan incelemelerin ardından bin 725 kişinin durumunu sonuçlandırılırken, paralel yapıyla bağlantıları olduğu öne sürülen toplam 1150 birinci sınıf emniyet müdürü kadrosuzluktan emekliye sevk edildi.

Kurul'un bugün de 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürlerinin dosyasını değerlendireceği belirtildi. Yapılacak değerlendirmenin ardından 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf emniyet müdürlerinden de yaklaşık 2 bin 400 polisin emekli edileceği kaydedildi.

Öte yandan emekliye sevk edilen polisler arasında 17 ve 25 Aralık operasyonunun ardından haklarında soruşturma açılan, açığa alınan ve pasif görevlere kaydırılmış emniyet müdürlerinin de bulunduğu belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.