banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

11 Nisan kurtuluşu çoşkuyla kutlandı

- TUGAY KOMUTANLIĞI'NIN ASKERLERİ 1 SAATLİK TEMSİLİ GÖSTERİ İÇİN FRANSIZ ASKERİ OLDU
- FRANSIZ VE TÜRK MİLİS KUVVETLERİNİ CANLANDIRAN ASKERLER, EĞİTİM MERMİLERİ VE SİS BOMBALARI KULLANDI
- TEMSİLİ GÖSTERİ, 90 YIL ÖNCEKİ GİBİ GERÇEK SAVAŞ MEYDANINI ARATMADI

http://balikligol.com/images/news/1802.jpg

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü, 30 bin kişilik GAP Arena Stadyumu'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Tugay Komutanlığı'nın askerleri 1 saatlik temsili gösteri için Fransız askeri oldu, Fransız ve Türk milis kuvvetlerini canlandıran askerler, eğitim mermileri ve sis bombaları kullandı. Temsili gösteri, 90 yıl önceki gibi gerçek savaş meydanını aratmadı.
Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtarılışının 90. yıl dönümü kutlamaları sabah saatlerinde valilik önünde düzenlenen törenle başladı. Törenden sonra, protokol ve vatandaşlar kutlamaların yapılacağı GAP Arena Stadı'na gitti. Kutlamalara Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Vali Nuri Okutan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ile Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın halkın bayramını
kutlamasıyla başlayan tören, coşkulu gösterilere sahne oldu.
Konuşmalarının ardından yapılan temsili kurtuluş gösterisini 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı askerleri sahneledi. Tugay Komutanlığı'nın askerleri 1 saatlik temsili gösteri için Fransız askeri oldu. Fransız ve Türk milis kuvvetlerini canlandıran askerler, eğitim mermileri ve sis bombaları kullandı. Türk askerleri Fransızların bulunduğu kaleye girerek Fransız bayrağını indirip yerine Türk Bayrağını astılar. Temsili gösteri, 90 yıl önceki gibi gerçek savaş meydanını aratmadı.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.