banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

11 Nisan AVM mi olacak, yeşil alan mı?

Toplantıya Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı E. Ahmet Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Ticarete Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası (TMMOB Başkanı M. Uğur Beyazgül, TMMOB üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, üyelerinin yanı sıra çok sayıda kurum ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı. 
11 Nisan Stadyumunun yerine yapılacak olan ve projesi İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan taslak çalışmanın tanıtımı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu tarafından yapıldı.
Yapılan taslak çalışmaya göre alan üzerinde bodrumda kalacak iki katın 1200 araçlık otopark geriye kalan kısmının Alışveriş Merkezi ve park yapılması öngörülüyor. 
Yapılması tasarlanan projenin trafik kısmında Trafik Denetleme Yşbe Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Yavuz Baran, beton üzerine dikilecek ağaçlarla ilgili İl Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer, katılımcılara bilgi verdi.

GÜVENÇ; KARARLARA YARGI YOLU AÇIKTIR
Konu ile ilgili yapılan toplantının başkanlığını yapan Vali Celalelettin Güvenç; sulamaya açılacak olan alanlarla birlikte Urfa'nın daha çok gelişeceğini ve zenginleşeceğini belirterek AVM'le ihtiyaç olduğunu bu tür yapılara önyargılı olunmamasını gerektiğini söyledi.
Alana yapılması istenilen projeye karşı yargı yolunun açık olduğunu belirten Güvenç; Hukuk devletinde yaşıyoruz. Tasarıya karşı itirazı olan yargıya başvurabilir. Diyerek daha önce açılmış davaları hatırlattı.

STK TEMSİLCİLERİ TASLAK PROJEYE KIZGIN
Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan STK temsilcileri ise tasarıya karşı çıkarak buranın yapılaşmaya gidilmeden bir kent parkı olması gerektiğini ifade ettiler.
Konu ile ilgili söz alan TMMOB Şanlıurfa İl Başkanı M. Uğur Beyazgül yıllar öncesine ait GAP Gündemi'nde çıkan yazısını göstererek; Biz bu şehrin sakinleriyiz. Bu şehrin sakinlerinin dinlenmeye, nefes almaya ihtiyacı var. Yapılan proje kimseye sorulmadan yapılmıştır. Keşke konunun uzmanlarına ve STKlara sorulsaydı da bizlerde görüşlerimizi söyleseydik. Biz yıllardır bu alanın Urfa'nın tarihi dokusuna uygun yeşil alan olarak düzenlenmesini savunuyoruz. Dedi.
Beyazgül'ü toplantılara çağrılmadıklarını söylemesine Vali Güvenç tepki göstererek yapılan toplantılara çağırdıklarını ama Beyazgül'ün gelmediğini söylemesi havanın elektriklenmesine sebep oldu. 
Konu ile ilgili söz alan diğer konuşmacılar da bu alanın mutlak yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler. 
Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde yaklaşık 4 saat kadar süren toplantının ayrıntılarını yarın haber analiz olarak siz okuyucularımızla paylaşacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.