banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

100 Milyonluk mirasta 4 torun aranıyor


- OSMANLI DÖNEMİNDE YAŞAMIŞ BİR YAKINLARINDAN KALDIĞI ÖNE SÜRÜLEN VE DAHA ÖNCE 30 MİLYON TL DENİLEN ANCAK 100 MİLYON TL OLDUĞU BELİRTİLEN MİRASA KAVUŞMAYI UMUT EDEN VATANDAŞLAR, ULAŞILAMAYAN 4 TORUNU BULMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİ
- MİRAS ÇALIŞMASINI YÜRÜTEN TUNCER RIFAT BARIN:
- "ARANAN 4 TORUNUN DA VARİSLERİ ORTAYA ÇIKARSA VARİS SAYISI BİNİ BULABİLİR"

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Osmanlı döneminde yaşamış bir yakınlarından kaldığı öne sürülen ve daha önce 30 milyon TL denilen ancak 100 milyon TL olduğu belirtilen mirasa kavuşmayı umut eden vatandaşlar, mirası bırakanın ulaşılamayan 4 torununu bulmak için düğün salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.
Miras konusundaki çalışmayı, mirasının kaldığı belirtilen Hacı Mehmet Ali Ağa'nın oğlu Hacı Hüseyin Ağa'nın soyundan olan bir kişinin müracaatı ile yürüttüğünü söyleyen emlak şirketi yetkilisi Tuncer Rıfat Barın, varis sayısının 701 olduğunu söyledi.
13 yıldır Osmanlı mirası ile ilgili çalışma yaptığını anlatan Tuncer Rıfat Barın tarafından yürütülen çalışmada, Mumcular Beldesi Düğün Salonu'nda bir toplantı daha gerçekleştirildi. Mumcular beldesinde düzenlenen toplantıya, Hacı Hüseyin Ağa'nın soyundan olduğunu ve kendilerine miras kaldığını öne süren başta Bodrum ve Milas ilçeleri olmak üzere, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir gibi illerinden gelen yaklaşık 500 kişi katıldı. Bugünden 200 yıl geriye gidilerek başlatıldığı belirtilen çalışma
ile ilgili toplantıda, metrelerce kağıdın üzerinde çıkarılan şecereler incelendi. Hüseyin Ağa'nın 3 eşi olduğu ve bu eşlerinden toplam 11 çocuğa sahip olduğu belirten Tuncer Rıfat Barın, "Bu çocuklardan 4'ü bekar olarak ölmüş. Soyu yürüyen 7 evladından 34 torunu olmuş. Bu torunların 30'unun alt soyları belirlendi. Ancak 4 toruna ulaşılmadı. Aranan 4 torunun da varisleri ortaya çıkarsa, varis sayısı bini bulabilir. Ortada olmayan 4 torununun isim bilgileri bizde saklıdır. O torunların diğerleri gibi alt soyu
da olabileceğinden, gelecekte gerek onlar gerekse diğer varislerin mağduriyet içerisinde kalmamaları için yarından itibaren 15 günlük bekleme süresine gireceğiz. 'Biz de varisiyiz' diyenlerin kendi kök murislerinin nüfus kayıtları ile birlikte ispatlamaları halinde onları da çıkartılacak olan veraset ilamına ilave edeceğiz" dedi.

TOPLANTIDA OBJEKTİFLERE TAKILAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER
Toplantının yapıldığı düğün salonu otoparkını, miras umudu ile toplantıya katılanların araçları doldurdu. Miras konusu nedeni ile bir araya gelenlerden bazıları, uzun süredir birbirlerini görmediklerini belirterek hasret giderdi. Hacı Hüseyin Ağa'nın soyundan olduğunu söyleyip ilk kez birbirini görenler de vardı. Miras için geldiklerini belirtenlerden bazıları Hacı Hüseyin Ağa'yı bilmediklerini söyledi. Varislerden Hüseyin Ünlü, akrabalarına duyurmak istediği bir konu hakkında konuşma yaparken,
salondaki gürültü nedeniyle sesini duyuramayınca sinirlendi. Salonun duvarlarında üzerine şecereler çıkarılmış kağıtlar dikkat çekti.
Miras davasında şu ana kadar 400'den fazla kişinin vekalet verdiği, vermeyenlerin ise yurt dışında veya cezaevinde olduğu, yada akli melekelerini yitirmiş olabileceği kaydedildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.