banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

0-18 Yaş Aile Eğitim Programı Sona Erdi

Şanlıurfa Yenişehir Halk Eğitim Merkezinde 10 gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin yanında Yenişehir Halk Merkezi Müdür Ahmet Karavelioğlu ve HEM Müdür Yardımcıları katıldı.
Sertifika törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü İlci burada bir konuşma yaparak şunları dile getirdi:
“Çağımız, her alanda ve her yaşta eğitim almayı ihtiyaç haline getirmektedir. Bizler dünyaya geldiğimizde ilk eğitimimizi annemizden sonra babamızdan sonra öğretmenlerimizden ve çevremizden alıyoruz. Bu böyle devam eder.
Tüm bunların temelini aslında aile eğitimi oluşturur. Bugün burada Aile Eğitimine katılan idareci arkadaşlarımız, öğretmen arkadaşlarımız bir sonraki aşamada bulundukları bölgedeki, mahalledeki veya köydeki ailelere öğrendiklerini aktaracak, onları eğiteceklerdir. Aile Eğitimine katılarak çocuğun 0-3 yaş bebeklik,3-6 yaş okul öncesi,7-11 yaş okul çağı ve 12-19 yaş ergenlik dönemlerdeki gelişimlerine herkes yardım edecek seviyeye gelecektir. Eğitim alarak çocuklarımızı dinlemeyi ve anlamayı, önemsemeyi ve başkalarıyla kıyaslamamayı, onlara güvenmeyi, değer verdiğimizi göstermeyi, sevgimizi belli etmeyi, zaman ayırmayı ve onlarla oynamayı öğrenmeliyiz. Onlar geleceğimizin mimarlarıdır.  Bu açıdan bugün bu kurs çok önem arz etmektedir. Katılımcıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”
Konuşmanın ardından katılımcılar, İl Milli Eğitim Müdürü İlci ve Yenişehir Halk Eğitimi Müdürü Karavelioğlu’nun elinden sertifikaları tek tek aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.