banner2


2017 Yılını geride bıraktık. Dünya kurulalı nice yıllar, aylar, haftalar, günler gelip geçti. İnsanoğlu gafletinden dolayı geçen günlerin farkında değil, ibret almaz muhasebesini yapmaz. Dünyada yaşamak her insanın hakkıdır. Yaşama hakkı İnsana yaratıcı tarafından verilmiş, en büyük nimettir. Kula kul olmayı meslek edinenler, zulümden, sömürüden haz alanlar, dünyada ki yaşam tarzını saltanatları uğruna zindan edenlerdir. İnsanlıklarını yitirmiş bozuntu nesillerdir. İnsanın dünyada Refah seviyesi yüksek, can, güvenliği, mal güvenliği, nesil, inanç güvenliği teminat altında olması gerekirken, beşeri yönetim anlayışları, insanlığa huzur vermemişlerdir. Kitleler çoğu zaman yırtıcı vahşi ruhlu kılıklıların hışmına uğramışlar. Bazen açlıkla, kıtlıkla, zulümlerle, işgallerle savaşlarla, ambargolarla insanlığı inletmişlerdir. Dünyadaki yaşamı yaşanmaz hale getiren akıl sahibi insanlardır. Allah’ın günleri geçerken, peygamberler, evliyalar, sahabeler, diktatörler, şehitler, sıdıklar, mazlumlar, Paşalar, maşalar da bu dünyadan göçmüşler.
 Geçen günler de adalet olmuş, adaletsizlik olmuş, mazlumun başı okşanmış veya mazluma zulüm yapılmış, bazen iyilikte bazen de kötülükte zirve yapılmıştır. Her ne suretle olursa olsun. Akıl sahibi insan ömür sermayesinin iyi şeylerle geçmesini dünyada huzurun olmasını istemektedir. Geçen ömür geçmiştir. Gelecek günler gelmemiştir. Bulunduğumuz anı değerlendirmek, dünya tuzaklarına düşmemek rotamız olmalıdır. İnsan gündemi çok değişkendir. Devletlerden Amerika Dünyada Allahlık taslamak istiyor. Tüm pislikleri ortaya saçılmış durumdayken. Vampir gibi gözü hep başkasının elindekini almak, canını yok etmek, vatanını işgal etmek olan bu doymazlığın da sonu gelecektir. Sasani devleti nerede, Pers İmparatorluğu nerede, İslam devletinin nüvesi Medine devleti nerede? Altı asırlık Osmanlı devleti, nerede? Zalimlerin da, mazlumların da iyilerinde kötülerinde esemesi görünmüyor. Hak savunucuların, huzur yanlılarının Mezarları bile asırlar geçse ziyaret bile edilir, himmet beklenir, hayır dua yapılır. 
Kötülük öncüleri ise heykelleri ile övünür. İcbarla itaat ettirilmek istenir. Bunlar iyi ile kötünün farkındalıklarıdır. Geçen zaman zarfında iyilik taraftarları hayırla yâd edilirken, insan keneleri de nefretle anılmaktadır. İnsanın ömrü olduğu gibi asırlarında, devletlerinde ömrü vardır. Allahsız vahşilerin İslam ülkelerinde yaptıkları tahribat, katil, işgal da geride kaldı. Olanlar Allahın iradesi dışında olamaz. İslam Ümmeti isyanın bedellerini ödüyor... Aslına dönme, silkinme için çaba harcanmalıdır.  Fert mi çok islamı yaşamalı, sis temler, rejimler mi? Sistemler, rejimler Müslüman olmalı, İslama tabi olmalı ki, toplumlar kurtulsun. Geçenlerin hepsine güle güle diyoruz. Allahın bir yılını geride bırakırken, dün mescidi AKSA işgal edilmiş. Protestolar yapılmış, hamasi nutuklar atılmış, balonlar şişirilmiş, şu an her şey sönmüş, işgal zulüm devam etmektedir. Diğer olaylarda olduğu gibi... 
Yanlış yapanlara yanlış yaptın demek insani bir görevdir. Ümmet kendi iç sorunlarını, çekişmeleri asgariye indirmelidir. Odak noktamız Kur’an sünnet olmalıdır. Allahın yeni bir yılına girerken, barış, huzur, kardeşlik, adil paylaşım, adil adalet, tüketimden üretime geçme, istihdam alanlarını açma, af silahını kuşanma yöneticilerimizden isteklerimizdir. Sıkıntılarımız olsa da… Geçen günlerden ibret almak, yanlışlarda ısrar etmemektir. Dünyada zalimde mazlumda, iyide, kötüde olacaktır. Yıkmak kolay, yapmak ise çok zordur. İnançlı insanlar yıkıcı değil yapıcı inşa edici, kalpleri feth edici silahına sahiptir. Dünyayı sömürenler, sermayeyi elinde bulunduranlar, güçlüyüm haklıyım diyenlerdir. İnsanlığa bir şey vermediler. 
Geride talan, yalan, gözyaşı, işgal, sömürü bıraktılar. İnsanlığı bunlardan kurtaracak, kula kul olmayı önleyecek kurtuluş reçetesi hakkı üstün tutan anlayıştır. Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir medeniyet anlayışını insanlık beklemektedir. İnançlı insanlar, meşreplerini, mezheplerini, siyasi görüşlerini mevki makamlarını, tapınak haline getirdikleri lider anlayışlarını bir kenara bırakmalıdırlar. Vahdet çizgisinde buluşur, güç oluştururlarsa gelecek günlerde huzurlu yaşamanın tohumlarını atmış olurlar. Gelecek günler İslam’ın hâkimiyet günleri olacaktır. Geçen günlere güle güle diyor iyi günler umudu ile vesselam…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.