banner2

Geleceği inşa etmek elbette bilimle gerçekleşir. Bu dünyada insanlar ikiye ayrılır; Birincisi ya öğretmendir yada öğrenci, ikincisi ise ilimden nasiplenmeyen cahillerdir.

 Bilimi ise bilim adamları (kavramsal ifade olduğu için bilim adamları deniliyor, bilim kadınları da dahildir) tarafından uygulanmak ve genç nesile aktarılmakla gerçekleşir.

 Birkaç yıl önce Usta gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak’ın bir konferans’ta ‘Aslında eğitimcileri eğitmek lazım’ demişti.

 Benimde hocam olan ve binlerce öğrencinin yetişmesinde katkısı olan Mehmet Sarmış hoca, bu kez eğitimcilerin de eğitilmesi ve bilgilerinin hatırlanması amacıyla eğitimcilere yönelik bir kitap yazdı.

 Yazının başlığına çektiğim ‘geleceği inşa’ 30 yılını eğitime vermiş memleket ve insan sevdalısı Mehmet Sarmış’ın yeni çıkardığı kitabın adıdır. 

 

Eğitimcilere empati yaparak, şartların verdiği engelleri mazeret edinmeyerek, sınav başarıları ile değil insani yönleriyle de birer başarılı birey yetiştirmelerini tavsiye ediyor.

 

Kitapta öğretmen tanımını yapan Sarmış hoca, Hedef belirleme, takım ruhu, Mevsimlik tarım işçilerinin aileleri, engelliler, başarı nedir, değerler eğitimi, gençler Hayallar ve idealler, okul aile ilişkileri, madde bağımlılığı, kitap okuma ve daha bir çok konuyu ele alıyor.

 Şanlıurfa’nın önemli bir kent olduğunu büyük bir potansiyelinin olduğunu belirten Sarmış  hoca, Eğitimcilerin bu zenginliği iyi değerlendirmeleri ve ne kadar önemli olduklarının farkında olmalarını belirtti.

 Değerlerden uzaklaşan ve kültürel olarak yozlaşan yeni neslin eğitimle asli değerlerine döneceğinin mesajını veren Sarmış’ın kitabı sadece eğitimcilerin değil, herkesin ve kesimin okuyup faydalanacağı bir eser olmuş.

 Geleceği inşa kitabı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kültür yayınları tarafından 25 bin adet basılarak Şanlıurfa’da eğitim yapan 22 bin öğretmene ulaşmaya başlandı.

 Değerler eğitimine katkı sunacak olan bu eserin herkesin faydalanacağını düşünüyorum.

 Son sözü yine Sarmış hocamdan vereyim: İlimize, bölgemize, ülkemize ve dünyaya hizmet sunmak ancak eğitimli insan gücü ile mümkün olur.

 

 İLGİLİSİNE

 

Başarı: sevmeyi,  saymayı, acımayı bilmeyen çocuklara öğretmektir. Kibirli, bencil, kıskanç ve başkalarını düşünmeyen çocuklara insanları sevdirmektir. (Mehmet Sarmış)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.