banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Zeytin fiyatları yüksek satışlar ise durgun

 Türkiye genelinde Mart ayında etkili olan don olayları, zeytin üretimini de etkiledi. Zeytin ağaçlarının don nedeniyle meyve tutması fiyatların da artmasına neden oldu.  Zeytin satıcıları, fiyatların artmasından dolayı satışlarında azaldığını belirtti. 

Zeytin fiyatlarının geçen yıla oranla yükseldiğini belirten zeytin satıcısı Ahmet Bağlayan, “Geçen yıl, kilosu 2-2 buçuk TL olan zeytin fiyatları bu yıl 4 liraya kadar çıkmış durumda. Bu yıl zeytin az olduğundan fiyatlar çok yüksek” dedi.

Mart ayında düşen donun zeytinlere büyük zarar verdiğini belirten Ahmet Babacan, “Fıstık da aynı şekilde don vurmasından dolayı bu yıl az miktarda yetişti. Zeytin bir yıl bol tutar bir yılda az tutar. Bu yıl hem az tuttu hem de don vurunca zeytin miktarı daha da azaldı” ifadelerinde bulundu.

Gaziantep’in Nizip ilçesinde yetişen zeytinleri sattıklarını söyleyen Eyüp Babacan, Nizip’teki zeytin bahçelerine don vurması nedeniyle zeytin bu yıl az. Bu nedenle zeytin fiyatları da yükseldi.  Bu nedenle satışlar da durmuş durumda” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.