banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Akçakale Haliliye Belediyesi

Yurt İçi ÜFE düştü

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE),  2016 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,34 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,47 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,61 artış gösterdi.

Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,09 artış, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,15 artış, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 4,17 düşüş ve su sektöründe yüzde 0,98 artış olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık düşüş elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirmede gerçekleşti

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme (yüzde -4,17), kok ve rafine petrol ürünleri (yüzde -2,57), kimyasallar ve kimyasal ürünler (yüzde -1,64) alt sektörleridir. Buna karşılık diğer mamul eşyalar (yüzde 5,13), ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) (yüzde 2,79) ve basım ve kayıt hizmetleri (yüzde 2,41) bir ay önceye göre endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık düşüş enerji mallarında gerçekleşti

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2016 yılı Şubat ayında en yüksek aylık ve yıllık düşüş enerji mallarında gerçekleşti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.