banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi

Yurt dışı üretici fiyat endeksi aylık yüzde 3,85 düştü

Ülke sınırları içinde üretimi yapılarak yurt dışına ihraç edilen malların üretici fiyatlarındaki değişimi ölçen yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE), 2015 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 3,85 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,50 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,86 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,00 artış gösterdi.

Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimleri; madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 3,71 düşüş, imalat sanayi sektöründe ise yüzde 3,85 düşüş olarak gerçekleşti.

En yüksek aylık düşüş motorlu kara taşıtlarında gerçekleşti
Bir önceki aya göre endekslerin en fazla düşüş gösterdiği alt sektörler; motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork (yüzde -6,18), diğer mamul eşyalar (yüzde -5,34), ana metaller (yüzde -4,94) alt sektörleridir. Buna karşılık bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 5,02) de bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektör oldu.

Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık düşüş sermaye mallarında gerçekleşti
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı Kasım ayında en yüksek aylık düşüş sermaye mallarında, en yüksek yıllık düşüş ise enerji mallarında gerçekleşti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.