banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Yüksek kiralar halkı mağdur ediyor

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da asgari ücreti geçen yüksek kira fiyatları insanları mağdur etmeye devam ediyor. Kiralık ev bulmanın çok zor olduğu ilde özellikle de okulların açılmasından dolayı kiralık eve olan talebin çok olması bu mağduriyeti daha da artırdı. Kira ödemelerinin kendilerini mağdur ettiğini belirten halk yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmasını bekliyor.

Kiracıların hiç tercih hakkı yok

Şanlıurfa’da kiracılara hiçbir tercih hakkının verilmediğini ifade eden Mustafa Bozkurt, ”Hakikaten Urfa’da kiracı olmak büyük bir sorun haline gelmiş. Kiralık ev ararken kiracının hiç tercih hakkı yok sadece şartlar önüne konuluyor. ‘İster otur ister oturma’ diyen ev sahipleriyle karşılaştık.” Diye konuştu.

Söz konusu durumdan herkes şikâyetçi ama…

Bu gün asgari ücretle çalışan bir insanın Urfa’da kirada oturup da geçimini sağlamasının mümkün olmadığını ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti: “Çünkü en düşük kira 400’den başlayıp 2 bin TL’ye kadar çıkıyor. Bu gün insanların asgari ücretle aldığı maaş 900 TL civarında yani bu insanların elektrik su, yiyecek, içecek, sağlık masrafları vardır. Bu insanların çocukları okula gidiyordur. Gerçekten bunun altından kalkmak mümkün değildir.”

Kiralık ev ararken karşılaştığı emlakçılardan tutun da bina sakinlerine kadar söz konusu durumdan birçok insanın rahatsız olduğunu ifade eden Bozkurt, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmasının kira fiyatlarını etkilediğini belirten Mehmet Pektaş, piyasadaki insanların bu durumdan faydalanarak kira fiyatlarını iki katına çıkardığına dikkat çekti.

İmara açılan alanın az olması fiyatları yükseltiyor

Şanlıurfa’da imara açılan alanların yetersizliğinin de fiyatları yükselttiğini dile getiren Pektaş,  “Burada biraz arsa kıymetli gayrimenkul kıymetli çünkü arazi yok. Sırrın tarafı sulu arazi orada imar çıkmıyor. Karaköprü altın gibi kıymetli ha bire yükseliyor. Arsaların pahalı olması ister istemez fiyatlara da yansıyor. Fiyatlara yansıyınca ve gayrimenkul olunca kiralar da yüksek oluyor. Özellikle bu günlerde okullar açılması birçok öğretmenin ilimize gelmesi tüm bunlar birer faktördür.” dedi.

Kira ile asgari ücret aynı olmuş

Şanlıurfa’da kira fiyatlarının asgari ücreti geçtiğini ifade eden Mahmut Ay ise, “Ben kiracıyım kiralar çok pahalı. Urfa’da ev kiraları yüksek diğer şehirlere gitsen kiralar çok daha ucuz.  Bugün asgari ücretle çalışan bir adamın bir eve bakması çok zor olmuş. Yani bir ev kirası aylık 800 TL asgari ücret de 850 TL’dir adam ne yapacak yani eve ekmek mi götürecek yoksa kira parası mı verecek? Kiracı olduğum için çok sıkıntı yaşıyorum. Kira parasını ödemek biraz zor oluyor.” diye konuştu.(Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.