banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Yollar tek şeritli olacak!..

 Özellikle tek yöne düşürülecek olan yollar, ulaşımdaki sıkıntıları rahatlatacak. Kentte sürdürülen yol çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, "Çalışmalarımızın bitişi ile sonuç alacağımıza inanıyorum!" dedi.

Şanlıurfa Belediyesi'nin Trafik akışının rahatlaması ile ilgili olarak yaptığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kadri Erdoğan ile Endüstri Meslek Lisesi ve 11 Nisan Şehir Stadı Caddesi tek yön olacak. Yakın süre zarfında Divan Yolu Caddesi'de trafiğe kapatılacak. Balıklıgöl'e tek yönlü gidiş Büyük Yoldan yapılacak. Balıklıgöl'den tek yönlü geliş ise, 12 Eylül Caddesi'nden sağlanacak. Şanlıurfa Belediyesi'nin en kısa sürede yapacağı bu uygulamalarla, trafik akışının daha da rahatlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol, Kent merkezinde yapmış oldukları bu düzenlemeleri daha önce hazırladıkları Master Planı'na göre yaptıklarını belirterek, "Bunlardan bir tanesi de Kadri Erdoğan Caddesi'nin sanayiye doğru tek yönlü trafiğe açılmasıdır. Şuanda yine isot figürünün bulunduğu alandan yani Akçakale Yolu ile Cumhuriyet Caddesi'nin kesiştiği noktadan da stat caddesine ve Endüstri Meslek Lisesi'ne giden yolda tek yönlü olacaktır. Bir diğer deyimle Kadri Erdoğan Caddesi'nden Kuzey yönüne giden güzergah tek yön olacak. Burası tek yön olduktan sonra Atatürk Bulvarı'na dikey olarak iki tane yolumuz olacak. Bir tanesi Stat Caddesi diğeri ise Endüstri Meslek Lisesi Caddesidir. Bunlarda Atatürk Bulvarı'na doğru tek yönlü olarak trafiğe açılacaktır. Endüstri Meslek Lisesi yanında bir kavşak oluşturacağız. Endüstri Meslek Lisesi Caddesi'nden Atatürk Bulvarı'na çıkan yolu direk Bahçelievler'e bağlayacağız. Orada Bahçelievler trafiğini de rahatlatacağız. Atatürk Bulvarı'nda yapılacak olan kavşakta sinyalizasyon sistemi de oluşturacağız. Haşimiye'ye doğru gidecekler, ya da Vilayete doğru gidecekler ışıklardan sola dönüp kendi güzergahlarını takip edecekler. Bahçelievler'e gideceklerde direk gidecekler. Abide Kavşağı'na gidecekler ise, sağ taraftan Atatürk Bulvarı'nı kullanarak geçişlerini sağlayacaklar.  Bu projemiz 1 aya kadar bitirilecek" dedi. 

"DİVAN YOLU KAPATILACAK"

Divan Yolu Caddesi'nin de proje ile ilgili uzmanların ve Belediyenin görüşünün bu yolun trafiğe kapatılmasından yana olduğunu vurgulayan Başkan İzol, "Arzum Haşimiye ile Kapaklı pasajı arasındaki yolun kapatılmasından yanadır. Burada yine bu Perşembe günü Sayın Valimizin önderliğinde esnafımızla bir görüşmemiz olacak. Bu görüşme neticesinde Belediyenin haklı olduğunu ve neden kapatılması gerektiğini kendilerine izah edeceğiz. Buranın kapatılması durumunda sabahları 6.00 ile 8.00 saatleri arasında ve gecenin belirli saatlerinde esnafımızın lojistik desteklerini sağlamaları için trafiğe açık olacak. Yine bu yolda ambulans araçları,  itfaiye araçları ve özel araçlar için 24 saat geçiş serbestîliği olacak. Bu yolun kapatılması durumunda Balıklıgöl'e gidişat Büyük Yol'dan yapılacak. Geliş ise, 12 Eylül Caddesi'nden sağlanacak" diye ifade etti. 

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR HİZMET VERECEK

Divan Yolu'nun kapatılması durumunda o güzergaha elektrikle çalışan araçlar alınacağını ifade eden İzol, "Yaşlılar ve küçükler Divan Yolu Caddesi'nden Balıklıgöl mevkisine doğru elektrikli araçlarla ücretsiz olarak gidip, gelebilecekler. Elektrikli araçlar burada alternatifler olacak. Vatandaşlarımız ücretsiz olarak yolculuk yapabilecekler. Şanlıurfa turizm şehridir. Bundan dolayı esnafımıza yardımcı olabilmek için biz buradayız. Bu yapmış olduğumuz düzenlemelerin hepsi vatandaşımızın aleyhinedir. Biz Divan Yolu kaldırımlarını genişletirken de bize büyük tepkiler oldu. Ama şuanda insanlar o caddeye sığmıyor. Bu çalışamlar çok güzel çalışmalardır. İnanıyorum ki Divan Yolu Caddesi'de trafiğe kapatıldığında herkes memnun olacaktır" şeklinde konuştu.


Haber: Orhan KOYUNCU/ Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.