banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Yeşil kartta gelir testi kuyruğu (VİDEO)
Türkiye’de en çok yeşil kartlının bulunduğu kentlerin başında yer alan Şanlıurfa’da, Yeşil Kart Bürosu'nun önünde uzun kuyruklar oluştu. 'tek adımda hizmet birimi' olan yeşil kart bürosuna gelen vatandaşlar, yoğunlunun nedeni ise yeni yasaya göre gelir testi yaptırmak



1 Ocak 2012 tarihi itibariyle nüfusun tamamı genel sağlık sigortası, kapsamına alınması nedeniyle 'tek adımda hizmet birimi' olan yeşil kart bürosuna gelir testi için gelen vatandaşlar nedeniyle yoğunluğun yaşanmasına neden oldu.





Türkiye’de en çok yeşil kartlının bulunduğu kentlerin başında yer alan Şanlıurfa’da, Yeşil Kart Bürosu'nun önünde uzun kuyruklar oluştu.



5510 sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre herhangi bir sosyal güvencesi olmayan kişilerin, 1 ay içinde ilgili kurumlara başvurmalarının istenmesi üzerine 'tek adımda hizmet birimi' olan yeşil kart bürosunda yoğunluk yaşandı.



1 Ocak 2012 tarihi itibariyle nüfusun tamamı genel sağlık sigortası, kapsamına alınması nedeniyle 'tek adımda hizmet birimi' olan yeşil kart bürosuna gelen vatandaşlar, yoğunluğun yaşanmasına neden oldu.





Herhangi bir sosyal güvenlik sigortası olmayan kişilerin 1 ay içerisinde ilgili kurumlarda 'gelir testi' yaptırmadığı takdirde, sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için aylık 213 lira prim ödemek zorunda bırakılması koşullu aranması nedeniyle Şanlıurfa’daki 70 bin sigortasız vatandaş yeşil kart bürolarına akın etti.




Haberin Videosu:

Kaynak; Kanalurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.