banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Yerli Otonun Üretim Yeri Urfa Olsun

Türkiye yerli otomobil üretiminde hızla mesafe alırken Yerli otoya siparişler de gelmeye devam ediyor.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, üretim için yer belirlenmediğini söyledi. Genç nüfusu, işsiz sayısının fazlalığı ile Şanlıurfa'da neden üretilmesin? Urfa'da üretilmesi durumunda ucuz iş gücü dolayısıyla yatırımcı da karlı çıkacaktır.

Bir vatandaşlar, "Başta siyasetçiler ve iş adamları olmak üzere herkes üzerine düşeni yaparak Şanlıurfalılara iş sahası açacak yerli otomobilin üretimini Urfa'ya alısınlar" dedi.

Yerli otoya sipariş yağıyor
2021 yılında yollarda olması planlanan Türkiye'nin ilk yerli otomobili için şirketleşme çalışmaları son hızla sürerken, vatandaştan ve kurumlardan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sipariş yağdı. Bakan Faruk Özlü, "Hem kurumlardan hem de halkımızdan sayısız talep geliyor. Otomobil siparişi verdikleri gibi, projede de yer almak istiyorlar" dedi. Özlü, üretim için yer belirlenmediğini söyledi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.