banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Yeni Teşvik Yasası'nda Yeni Düzenleme



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Yeni Teşvik Yasası'nda "Sabit yatırım tutarı oranı" düzenlemesi dolayısıyla ilgili bakanlara teşekkür yazısı gönderdi.

ŞUTSO'dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine verilen Ertekin, Yeni Teşvik Yasası'na ilişkin bölge sanayicisi lehine bir süredir yürüttüğü çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirtti.

Ertekin, Bölgesel teşvik uygulamaları ve büyük ölçekli yatırımlarda "sabit yatırım tutarı oranı"na göre verilen sigorta primi işveren hissesi desteklerinin, oran sınırlandırmalarının Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın girişimleriyle kaldırıldığını bildirdi.

Bakanlar Çağlayan, Çelik ve Yılmaz'a gösterdikleri kolaylık için teşekkür yazısı gönderdiğini belirten Ertekin, söz konusu yazıda şu ifadelere yer verdi:

"Teşvikler, kaynakların ülke ekonomisi için en etkili ve yararlı bir şekilde doğru alanlara yönlendirilmesini sağlar. 'Sabit yatırım tutarı oranına' göre verilen sigorta primi işveren hissesi desteklerinde, aralarında ilimizin de bulunduğu 6. bölgede 'Sabit yatırım tutarı oranı' sınırlamasının kaldırılması dolayısıyla göstermiş olduğunuz çaba ve emekleriniz için teşekkür ederim. Haksız rekabete yol açmaması adına eski firmaların da bu destekten yararlanması için gerekli düzenlemenin yapılmasını takdirlerinize arz eder, saygılar sunarım."

Ertekin, söz konusu düzenlemeyle işletmelerin, verilecek destekten yatırım tutar sınırı olmaksızın 10 ila 12 yıl yararlanabileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.