banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

YENİ GENEL SEKRETERDEN TKDK ZİYARETİ

 Ziyarette TKDK’nın faaliyetleri, Şanlıurfa’ya kazandırılan yatırımlar ve IPARD Programı hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. IPARD I programı kapsamında 222 projenin desteklendiğini, 27 Nisan 2016 tarihinde sona eren IPARD II Birinci Başvuru çağrı ilanında ise son beş yılın toplamından daha fazla proje aldıklarını belirten Dr. Yetim, yatırımcıların Şanlıurfa’ya ilgilerinin devam etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Dr. Yetim, bu çağrı döneminde çok başarılı bir çalışma sonucunda diğer tüm çağrılardan daha fazla miktarda hibe talebinde bulunulduğunu belirtti. Bu kapsamda tüm yatırım başlıklarında toplamda 79 proje ile 145 milyon TL tutarında yatırım başvurusu aldıklarını ve bu yatırımlar için talep edilen hibe destek tutarının 85 milyon TL olduğunu söyledi. Dr. Yetim, kurumlar arası işbirliği çerçevesinde Karacadağ Kalkınma Ajansı ile aktif bir şekilde çalıştıklarını; bu kapsamda yatırımcının yönlendirilmesi ve sürdürülebilir yatırımlarının yapılmasının sağlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Ajansla koordinasyonun önemine işret eden Dr. Yetim, birlikte çalışmanın daha etkin hale getirilmesi için kurum olarak yükümlüklerini yerine getirmeye devam edeceklerine sözlerine ekledi.

Yatırımların Şanlıurfa’da hayata geçirilmesi ile tarımsal üretimin ve tarıma dayalı sanayiinin gelişerek Şanlıurfa ekonomisine önemli katkıları sağlayacağını ifade eden Dr. Yetim, nazik ziyaretlerinden dolayı Dr. Maral ve Uras’a teşekkürlerini iletti.

Anahtar Kelimeler:
UrfaSadık YetimHaberler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.