banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Yatırımcılardan ortak çağrı: Güvenlik sağlansın

Özellikle seçimden önce yaşanan siyasi belirsizlikle birlikte çatışma ortamından en çok bölgede faaliyet gösteren yatırımcılar etkilenirken, gözler bir an önce kurulacak hükümetin bu istikrarsızlığı bitirmesine çevrildi.

Yeni kurulacak hükümetten beklenti ve taleplerini paylaşan Batman’daki yatırımcılar, en önceliğin halkın güvenliğini tehdit eden bütün unsurlara karşı vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade ettiler.

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet yürüten yatırımcılardan Remzi İnsel, yatırımlarının devam etmesi ve huzurun sağlanabilmesi için her ne olursa olsun hükümetin, öncelikli olarak güvenliği sağlaması gerektiğini belirterek, ancak bu şekilde yatırımcıların istikrarlı bir şekilde yatırımlarını devam ettirebileceğini söyledi.

“Yatırım, huzur ve güven ister”

7 Haziran seçimlerinden bu yana toplumun gergin bir süreç yaşadığını ifade eden İnsel, “Ümidimiz, 1 Kasım seçimlerinden sonra daha huzurlu, güvenli bir çalışma ortamının olmasıdır. Sanayi üretimi huzuru ve güveni istiyor. Eğer ki huzur ve güven gerçekleşmezse, üretim ve sanayi ile ilgili yatırımlar da gerçekleşmez. Bizim en büyük temennimiz, kamusal düzenin sağlanması, sanayi üretimiyle ilgili huzurun bütün bölgeye yerleşmesidir. Seçimden sonra daha huzurlu, güvenli ve istikrarın olduğu gözlemleniyor. Seçimden önce ise belirsiz bir ortamın olduğu ve toplumsal olayların her an her yere sıçrama ihtimalinin olduğu gözlemleniyordu. Bu da biz üreticilerin yatırımları için endişe verici bir durumdu. Temennimiz; huzurun, güvenin ve kamusal alanın bir an önce düzeninin gerçekleşmesi ve herkesin huzurlu bir şekilde iş hayatını sürdürmesidir.” dedi.

“Çözüm sürecindeki hatalar tekrarlanmamalıdır”

1 Kasım seçimlerinde halkın desteğini alan AK Parti’nin bunu iyi analiz etmesi gerektiğini vurgulayan bir başka yatırımcı Ekrem Çetin, halkın yaşanan olaylardan dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

7 Haziran’dan sonraki sürecin yatırımcıların önünü tıkadığını dile getiren Çetin, “1 Kasım seçimlerini AK Parti’nin iyi değerlendirmesi lazım. Kendisine yönelik verilen bu desteği iyi anlaması lazım. Çünkü çözüm sürecinde yapılan hataların bir daha tekrarlanmaması ve o hataların yapılmamasını istiyoruz. Seçimden önceki olaylar biz yatırımcıları çok olumsuz etkiledi. Çünkü çevre il ve ilçelerde önceden yaptığımız satışların tahsilâtını yapamıyoruz. Şu an satışlarımız fazlasıyla düşmüş. Hükümetten öncelikle şunu istiyoruz; bölgedeki güvenliği sağlasın. Güvenlik sağlandığı zaman ekonomik anlamda bize yansıması olacaktır. Bir de eğer ki çözüm süreci tekrar başlayacaksa, bu süreçte özellikle bütün sivil toplum kuruluşlarının dikkate alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Umudumuz, güvenliğin sağlanmasıdır”

Hükümetten beklentilerini dile getiren bir diğer yatırımcı Mehmet Tahir Çakar ise şunları söyledi: “Bölgedeki olaylar bize çok kötü yansıdı. Mallarımızı satabiliyoruz ama paramızı tahsil edemiyoruz. Borçlarımızı ödeyemez duruma geldik. Mecburen mal aldığımız kişilerin parasını ödemek için bankaların eline düştük. Tek partili hükümetin kurulmasıyla umudumuz, vatandaşların işleri kolaylaşması ve güvenliğin sağlanmasıdır. Vatandaşlar kendini güven içerisinde hissettiği zaman işler daha iyiye gider. Hükümetten, bu olayların bitirilmesi için ne gerekiyorsa onu yapmasını istiyoruz. Milletimiz refaha kavuşsun, huzur bulsun. Bir de bölgede bir güvensizlik duygusu var, onun kırılmasını istiyoruz.” (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.