banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Yapsatçılar Emniyet Müdürü Durmuşlar'a Ziyaret

Şanlıurfa’da kısa süre önce kurulan kısa adı ŞUYSAD olan  Şanlıurfa Yapsatçılar derneği ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

 

Şanlıurfa’da Devteşti, Ahmet Yesevi, Süleymaniye, Akşemseddin ve direkli mahallelerinde inşaat sektörüyle uğraşan kişilerin haklarını gözetmek, birlik beraberlik çatısı altında olmak ve sivil toplum kuruluşu düşüncesi doğrultusunda  kurulan ŞUY-SAD (Şanlıurfa yapsatçılar derneği) emniyet müdürü Sabri Durmuşlar‘ı makamında ziyaret etti…

Yönetim kurulunun tamamının bulunduğu ziyaret sırasında gündeme dair konular konuşulurken söz döndü dolaştı derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerine geldi.

Dernek başkanı Ali Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri derneğin faaliyetleri hakkında emniyet müdürü Sabri Durmuşlar’a bilgiler verdi.

Dernek başkanı Ali Kılıç ‘ Şanlıurfa’da Yap sat işi içerisinde neredeyse 10 bin insan ekmek yemekte. Duvarcısı, kalıpçısı, demircisi, marangozu, pimapencisi, kum çimento satıcısı, sıvacısı, traktörcüsü, petrolcüsü, boyacısı ve daha sayamadığımız yüzlerce meslek koluna iş imkanı sağlamaktadır. Daha çok yakın bir tarihe kadar insanlar neredeyse insan pazarını andıran esnaf kahvelerinde iş bekleyip bulamazken,evlerine eli boş dönerken bugün Yap sat sayesinde boş bir eleman bulmak neredeyse imkansız.bir kalıpçı yada duvarcı bulmak için 3-5 gün beklememiz gerekiyor,Bu demek oluyor ki Şanlıurfa da İşsizlik konusunda büyük bir istihdamı yapsat gerçekleştirmiş oluyor ‘ dedi.

 

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Durmuşlar ise ‘ Sivil Toplum Kuruluşları hepimizin bildiği aynı amaç ve hedeflerde birçok bireylerin bir araya gelerek oluşturdukları kuruluşlardır. Sendikalar, odalar, dernekler ve vakıflar sivil toplum kuruluşlarıdır. Demokrasilerde nasıl ki, siyasal partiler olmazsa olmaz ise, Sivil Toplum Kuruluşları da Demokrasinin olmazsa olmazıdır.

 Ülkemizde demokrasinin tam oturmasını istiyorsak, Sivil Toplum Kuruluşlarına gereken önemim verilmesi gereklidir. Demokrasinin en büyük göstergesi, siyasete katılım ve insanların kendi düşündüklerini rahatça ifade edebilmesidir.

Sivil toplum kuruluşları sadece düşüncelerini ifade eden değil, aynı zamanda proje üreten, sorunlara çözüm arayan, bilimsel araştırmalar yapan, hizmet eden ve barışçıl bir yapıya sahiptir. Görülüyor ki Şanlıurfa’da son yıllarda bu düşünce oldukça yayıldı ve Sivil Toplum Kuruluşları Şanlıurfa’nın gelişiminde büyük rol oynuyorlar.Umarım ŞUYSAD Şanlıurfa’da inşaat alanında büyük çalışmalar yaşayacaktır,bizde hayırlı olması dileklerimizle sizlere başarılar dilerim’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.