banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Yapı Denetim Teminat Bedeli Yüzde 33 arttı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından resmi gazetenin 18 Ocak 2019 (Bugün) sayısında yayınladığı kararname ile Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında alınan teminat bedellerini Yüzde 33,64 oranında artış yaptı.
4708 Sayılı Kanun Kapsamında Alınan Teminat Bedellerinin Güncellenmesi başlığı ile resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan kararname çerçevesinde geçen Yapı Denetim kuruluşları için 268.392,87 TL olan teminat tutarlarında yaptığı güncelleme sonucunda bu yıl bu bedelin  Yapı Denetim Kuruluşları için 358.680,23 TL olarak güncellendiğini açıkladı.
İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN O KARANAME
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nden:
4708 Sayılı Kanun Kapsamında Alınan Teminat Bedellerinin Güncellenmesi
4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında alınan teminat bedelleri, Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliğinin 32 nci maddesinin sekizinci fıkrası gereği, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2018 yılı Aralık ayı Yurt içi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Yıllık değişim orarn (%33,64) esas alınarak, 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aşağıdaki şekilde güncellenmiştir.
Buna göre;
Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinin 32 nci maddesinin birinci fıkrasımn (a)bendinde yer alan teminat tutarlan;
a) Yapı Denetim Kuruluşları için 358.680,23 TL (Üç Yüz Elli Sekiz Bin Altı Yüz Seksen Lira Yirmi Üç Kuruş)
b) Laboratuvar kuruluşları için 53.802,03 TL (Elli Üç Bin Sekiz Yüz iki Lira Üç Kuruş) olarak belirlenmiştir.
İlgililerine duyurulur. 576/ 1-1

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.