banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Yağışlar çiftçiyi zor durumda bıraktı

 Muş'ta 3 günden bu yana yağan yağmurun yerini hafif kar yağışına bırakması ile pancar tarlaları çamur deryasına döndü. Pancar söküm makinelerinin çalışmaması nedeniyle işi zorlaşan çiftçi soğuk havaya rağmen pancarı el ile sökmeye başladı.

Çiftçiler, çamur içinde kalan pancarlarını şeker fabrikasına yetiştirmek için tüm aile fertleri ile birlikte seferber oldu. Çiftçi tarlada çamurla boğuşurken diğer taraftan esen soğuk rüzgar ise hayatı çekilmez hale getiriyor.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan çiftçi ve işçiler, "Sabah 06.00'da tarlaya çalışmaya geliyoruz. Traktör üzerinde geldiğimiz tarla yolunda üşüyor ve tehlikelerle dolu bir yolculuk yapıyoruz. Günde 30 TL'ye burada çalışarak ailemizin geçimini sağlamaya çalışıyoruz. Şu anda tarlalar çamur içinde olduğu için, çalışmak çok zor. Bunun yanında soğuk hava da, işimizi zarlaştırıyor." dediler.

Çiftçi yeni bir yağış gelmeden işini bitirmeye çalışıyor. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.