banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Vural Öğer Urfa'da Otel Yatırımı Yapacak

Geçtiğimiz aylarda Öğer Tur’u 30 milyon dolara İngiliz Turizm Devi Thomas Cook’a satmasıyla dikkatleri üzerine çeken Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili ve İşadamı Vural Öğer, Şanlıurfa’da Butik Otel alanında yatırım yapmaya hazırlanıyor

       Şanlıurfa Belediyesi’nin organize ettiği “Avrupa’da Urfa Turizmi’nin Yeri” konulu programa katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Almanya’nın başarılı ilk 10 turizm yöneticisinden biri olan Vural Öğer, ilk kez geldiği Şanlıurfa’nın tarihi dokusuna hayran kaldı.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın misafiri olarak Avrupa’nın değişik ülkelerinden 12 parlamenter ile birlikte kente gelen Vural Öğer, yöresel puşi taktı, tarihi dar sokakları ve yapıları adım adım gezdi.

Şanlıurfa’nın tarihi dokusu karşısında büyük bir heyecan duyduğunu aktaran Öger, bir daha ki sefere eşi ve çocuklarıyla birlikte Şanlıurfa’ya geleceğini belirterek 30 ile 40 odalık bir tarihi Urfa evini satın alacağını dile getirdi. Öger, satın alacağı avlulu, 30 ile 40 odalık tarihi Urfa evini butik otele dönüştürmeye planladığı söyledi.

Turizmci Öğer, Şanlıurfa ziyaretinde Vali Nuri Okutan ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yaptığı görüşmelerde bir sonraki gelişinde kendisine gösterilecek bir yerde butik otel yatırımına başlayacağını belirtti.

Şanlıurfa’nın tarihi dokusu ve birer saray güzelliğindeki evlerini Vural Öğer’e gezdirerek yatırım yapma heyecanı oluşturan Başkan Fakıbaba, Urfa’nın çok kısa bir süre sonra turizmimde patlama yaşanacağını ifade etti.

AVRUPA’DA YÜKSEK BİNALARDA GELİR DÜZEYİ DÜŞÜK İNSANLAR OTURUR

      “Avrupa’da Urfa Turizmi’nin Yeri” konulu panelde konuşan Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekili ve İşadamı Vural Öğer, “Avrupa’da gelir düzeyi kültür düzeyi düşük insanlar oturur sosyal evlerdir bunlar. Sabahtan akşama kadar gazetelerde yeni Türkiye, modern Türkiye diye para kazanmak için 20 kat 30 kat binalar sundular. Bunları siz lütfen bir yere kabul edin. Şehrin dışına nereye ne yaparlarsa yapsınlar. Ama ne olursunuz şehrin içine yüksek binalı evler girmesin. Betonarme girmesin. Yütonglar girmesin. Dedelerimizin dedesinin mimarisini görelim. İnsanlar ne kadar güzel binalar yapmışlar şu taş binaların güzelliğine bakın. Taş Kullanalım. Çünkü betonarme her yerde var. Ama şu Urfa’nın taşı bir başka yerde yok. Bir de şehrin güzelliği bir şehrin şehir turizmi açısından güzelliği eski binalardan kaynaklanır. Bakın Prag’a 22 milyon turist gidiyor. Türkiye’ye 26 milyon geliyor. Ya Prag nedir. Prag’ta neyi seyretmeye gidiyorlar, bin 500 senelik taşları bin senelik kiliseleri seyretmeye gidiyorlar. Bu gün Prag’ta o eserleri kaldırın 15 katlı oteller yapın vallah bir kişi gitmez. Dolayısıyla bunun bilincinde olalım. Biz hazırız Urfa’ya yatırım yapmaya. Yani benim gönlüm burada bir yatırım yapmaya da hazır. Arkadaşlara da söyleyeceğiz. Bu şehir beni gerçekten de heyecanlandırdı. Bu şehirde çok büyük mutluluk duydum.”dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.