banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Viranşehirli kadınların başarısı

Hürriyet Mahallesinde bulunan Viranşehir Kadın Kültür merkezinin sergi açılışına, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mahmut Turgut, İlçe Nüfus müdürü Faysal Turan, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Haşım Kılıç, öğretmenler, kadınlar ve kursiyerler katıldı.

Açılışı yapılan sergide, kursiyerlerin yaptıkları Biçki, Dikiş-Mefruşat, çeyiz Nakış ve el sanatları ürünleri sergilendi.

Sergilenen ürünleri inceleyen davetlilere sergi hakkında Kadın Kültür Merkezi birim sorumlusu Hasiye Erik ve Kurs öğretmeni Sultan Çalış tarafından bilgi verildi. Sergiye katılan davetliler, ürünlere hayran kaldıklarını belirterek, kursiyerleri tebrik etti.

Sergi ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Kadın Kültür Merkezi birim sorumlusu Hasiye Erik,'' mefruşat kursunun 9 aylık bir süreçten geçtiğini belirterek, bunun daha çok kurdele nakış’ı ve iğne ile bocuk dikmenin olduğunu bunun sonucunda da birçok ürün çıkardıklarını söyledi.

Mefruşat kursunun yanında okuma-Yazma, dikiş-nakış, bilgisayar, kuaför ve sağlık kursları da verdiklerini ifade eden Erik, Amaçlarının kursa katılan kadınları eğitmek, geliştirmek ve sosyalleştirmek olduğunu kaydetti.

Kurs öğretmeni Sultan Çalış ise, kursiyerlerin yapmış oldukları 8 aylık ürünleri sergilediklerini belirterek, nakış parçalarından arta kalan ürünlerle Kurdele ve boncuk nakışı ile salon takımları elde ettiklerini söyledi. Kursiyerlerin çoğu mevsimlik işçi olduğundan dolayı kursa katılan öğrenci sayısının sık sık değiştiğini ve kursa düzenli katılmadıklarını ifade eden Çalış, “ Kurslardaki gayemiz Öğrencilerimize sadece sertifika vermek değildir. Amacımız kadınların çayırda bayırda çamurda çalışmadan kendi yaptıkları ürünleriyle birlikte kendilerini geliştirerek kimseye muhtaç olmadan kendilerine iş imkânları sağlamalarıdır. Diye konuştu.

 

Haber-Foto; Mustafa Çapanak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.