banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Candeias Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig

Vergi rekortmenleri belli oldu

2010 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin sonuçlar belirlendi.

 

Bu kapsamda 2011 yılının mart ayında verilen gelir vergisi beyannameleri üzerinden tahakkuk eden gelir vergisi sıralamasına göre Şanlıurfa'da en yüksek gelir vergisi matrahı beyan eden mükelleflerden ilk 100'e girenler belirlendi.

 

MURAT ÇİFTÇİ'nin Haberi...

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam şunları söyledi; “2010 yılı vergilenme dönemi gelir vergisi beyannamelerini mart ayı içerisinde aldık, alınan gelir vergisi beyannamelerine göre ilimizde yaklaşık yirmi ikibin civarında gelir vergisi beyannamesi aldık. Bu beyannamelerde ilk 100’e giren mükelleflerimiz belirlendi. Verilen beyannameler içerisinde ilk yüze giren mükelleflerimizin içerisinde 37 tane eczacı, 9 tane perakende satış yapan esnaf, 8 tane noter, 8 tane toptan satış yapan esnaf, 7 tane müteahit, 4 tane avukat, 3 tane yeminli mali müşavir, 3 tane akaryakıtçı, 2 tane medikalcı, 2 tane mimar, 1 tane kuyumcu ve 16 değişik iş kollarında gösteren mükelleflerimizden oluşmaktadır, dedi.

 

Sağlam sözlerine şöyle devam etti; Bu yılki gelir vergisi beyannamemizin geçen yılın aynı ayına göre beyanname sayısında 2013 adet artış olmuş, matrahta da %2.2 nispetinde artış olmuştur. Beyanname sayısı %10 artmasına rağmen matrahtaki artış %2 nispetinde olmuştur.Ödenecek gelir vergisinde ise artış yüzde yarım nispetinde olmuş, böylece 172.180 TL vergi artmış bulunmaktadır.Kira gelirinde geçen yılın aynı ayına göre 13 adet beyanname artmış vergide ise %18 oranında bir artış sağlanmıştır.

 

Maalesef aldığımız beyannameler içerisinde gelir dilimleri itibariyle tatmin edici düzeyde matrah beyan eden mükelleflerimiz olmaması bizi üzmektedir, diye konuştu.

 

Bir gazetecinin “Listeye baktığımızda Şanlıurfa’da belirli başlı insanların görünmemesini” nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Sağlam “Bir şey diyemiyorum yorum yapmıyorum” diye cevap verdi.

 

Buna göre 2010 yılı yıllık gelir vergisi rekortmeni sıralamasında ilk 5 girenler şöyle;

1-Hasan KIRMIÇ                               Yeminli Mali Müşavir

2-Cemil Cahit AĞAR                          Noter

3-İsmet KILIÇ                                    Noter

4-Adının açıklanmasını istemiyor

5-Ferruh ÇAPAN                               Avukat

Tahakkuk eden gelir vergisi sıralamasına göre ilk 5 girenler şöyle;

1-Adının açıklanmasını istemiyor

2-Mehmet BODUROĞLU

3-Koral ATIL

4-Adil KARAKUCAK

5-Emine Nezihe SUBAŞI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.