banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Vekil Ayhan'dan Ziraat Mühendislerinin kadrosunu sordu

 

Ayhan TBMM’ye verdiği soru önergesinde şöyle dedi;

Her yıl binlerce Ziraat Fakültesi öğrencisi Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde mezun olmaktadır. Ancak bin bir zorlukla mezun olan Ziraat Mühendisleri mesleklerini icra edememektedirler. Bunun en önemli nedeni de kadro yetersizliğinden kaynaklı işsizlik sorunudur. Tarım ve Hayvancılığın yaygın olduğu ülkemizde bu alanda çalışması gereken Ziraat Mühendislerinin işsiz olması Tarım ve Hayvancılık alanlarındaki politikaların yanlış uygulanması sonucudur. Yanlış politikalar beraberinde Ziraat Mühendislerine ciddi mağduriyetler yaşatmaktadır.

Bu bağlamda;

1- Bakanlığınızın Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı kaç çiftçi bulunmaktadır?
2- Tarım işleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bünyesinde kaç Ziraat Mühendisi çalışmaktadır?
3- Tar-Gel (Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi ) kapsamında kaç Ziraat Mühendisi istihdam edilmiştir?
4- Bakanlığınız Özel şirketlerden Ziraat Mühendisi tahsisi yapmakta mıdır? Şayet yapıyorsa şu ana kadar kaç ziraat mühendisi alımı gerçekleştirmiştir?
5- Her yıl kaç Ziraat Mühendisi Üniversitelerde mezun olmaktadır?
6- Her yıl ortalama olarak Bakanlığınız tarafından Ziraat Mühendislerine kaç kadro tahsis edilmektedir? 2014 yılında kaç kadro tahsis edildi?
7- Bakanlığınız bünyesinde Ziraat Mühendislerinin kadro beklentilerini karşılama yönünde herhangi bir çalışmanız var mıdır? Ya da olacak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.