banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Van'da Şubat ayının zam şampiyonu kuru soğan oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Van Bölge Müdürü Özer Coşğun tarafından yapılan açıklamaya göre; TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0,02 düşüş, bir önceki yılın aynı ayına görede yüzde 8,78 oranında artış gösterdi. TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkâri) Bölgesine ait TÜFE’de ise bir önceki aya göre yüzde 0,36’lık bir düşüş olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre de yüzde 8,32 oranında artış meydana geldi.

Ana harcama grupları itibariyle aylık olarak en yüksek artış ülke genelinde yüzde 1,80’lik oran ile sağlık grubunda olurken, en fazla düşüş gösteren grup ise yüzde 6,16 ile giyim ve ayakkabıda oldu. TRB2 Bölgesinde ise ana harcama grupları itibariyle aylık en yüksek artış yüzde 1,56’lık oranla sağlık grubunda, ençok düşüş ise yüzde 6,34’lük oranla giyim ve ayakkabı grubunda oldu.

Van’da Şubat ayının zam şampiyonu kuru soğan oldu

Van’da kuru soğan zam şampiyonu olurken domatesin fiyatı ise en fazla düşüş göstere ürün olduğunu söyleyen Coşğun, “Madde bazlı değerlendirme yapılırsa yurt genelinde kuru soğan yüzde 29,18 ve salatalık yüzde 20,29’lük oranlarla fiyatı en çok artan maddeler olurken, Van İlinin de dâhil olduğu TRB2 Bölgesinde ise kuru soğan 26,74 ile en çok zamlanan ürün iken, onu yüzde 20,50 oranındaki artışla salatalık takip etti. Domates ise yüzde 31,51’lik bir oranda değer kaybederek, Şubat ayındaTRB2 Bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Türkiye genelinde de yüzde 31,94 oranında değer kaybeden domatesen en fazla ucuzlayan ürün oldu.” dedi.

Ayrıca Yurt İçi ÜFE’de bir önceki aya göre yüzde 0,20‘lik bir düşüş gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise 4,47 oranında artış oldu. Sektörel bazda aylık olarak elektrik ve gaz sektöründe yüzde 4,17 düşüş, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,15 artış, madencilik ve taşocakçılığı sektöründe yüzde 0,09 ve su sektöründe ise yüzde 0,98 artış meydana geldi. Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 1,51’lik oranla dayanıklı tüketim mallarında, en yüksek yıllık artış ise yüzde 13,49’lük oranla yine dayanıklı tüketim mallarında gerçekleşti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.