banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

TOBB Van Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Eren Görsel Görmen, Global Girişimcilik Haftası (GGH) nedeniyle yaptığı açıklamada, Van’ın Genç nüfus potansiyeli bakımından Türkiye’de ilk üç il arasında yer aldığını söyledi.

Global Girişimcilik Haftasının (GGH), her yıl 150 ülkede kutlanan ve bu yıl Türkiye’de dokuzuncu kez kutlanacağını hatırlatan, Görmen, İlk olarak yerel ve ulusal etkinliklerle gençlerin potansiyellerini keşfetmeye ve girişimciliği kariyer seçeneği olarak değerlendirmeye teşvik edecek etkinlikler yapmayı planladıklarını belirtti.

Gençlerin enerjilerini ekonomik hayatta hissettirmelerinin özelde Van ve bölgemiz genelde ise Türkiye açısından son derece önemli olduğunu aktaran Görmen, “Yaklaşık iki yıldır kent ekonomisinde gençlerin söz sahibi olması ile ilgili birçok kurum ve kuruluşa ziyaretler gerçekleştirdik. KOSGEB desteği ile birçok eğitim düzenledik. Son olarak OSB Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek Meslek Lisesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sanayi faaliyetlerini yakından incelemesi konusunda OSB yönetiminin desteklerini aldık. Ayrıca iş dünyasının birçok aktörünü Kariyer Günleri Projesi ile gençlerimizle buluşturduk.” dedi.

Görmen, ayrıca Van ilinin sanayileşmesi noktasında yaşadığı sıkıntıları ve geçiş aşamasında nasıl bir yol izleneceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere kentteki tüm STK’ların, kamu kurumlarının, akademisyenlerin, sanayicilerin ve konu ile ilgili deneyimlerini paylaşmak üzere sanayi kentlerinden tecrübeli insanların bir araya gelmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğine değindi.

“Gençler ekonomide nasıl bir rol üsleneceklerini bilmiyorlar”

Görmen şunları söyledi: “Kentimiz genç nüfus potansiyeli bakımından ülkede ilk üç il arasında olmasına rağmen gençlerimiz ticari hayatın sadece bir sınır kapısına indirgendiği, ilimizde nasıl bir rol üstleneceklerini bilmiyorlar. Belki birkaç istisna var ancak yüzde 90’lık bir genç kitlesi umutsuz bir şeklide uzanacak bir eli bekliyor. Bu sorunun ortadan kalkması ancak istihdama öncelik verilmesi ile gerçekleşebilir. Bu nokta da ilimizin sosyo-ekonomik ve kültürel değerlerinin bir an önce ele alınarak pratikte işlenebilmesi konusunda her bireye büyük sorumluluklar düşmektedir.”

Her türlü fikre ve görüşe açık olduklarını belirten Görmen, ilde ekonomi ile ilgili sözü olan herkesin çekinmeden gençlerle bir araya gelmeleri gerektiğini dile getirerek hiç umulmadık kişilerden büyük projeler çıkabileceğini söyledi.

Global Girişimcilik Haftası (GGH) nedir?

Global Girişimcilik Haftası kapsamında sivil toplum örgütleri, üniversiteler ve devlet kurumlarının yer aldığı 200′den fazla paydaş Global Girişimcilik Haftası boyunca tüm Türkiye genelinde TOBB öncülüğünde aynı anda etkinlikler düzenliyor. Etkinlikler kapsamında paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları ve vaka çalışmaları organize ediliyor. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.