banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Vali Tarlada Domates İkram Etti
GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nce GAP’ın 9 ilinde yürütülen, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP TEYAP) kapsamında çiftçi ve çiftçi örgütlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik olarak yeni teknolojik gelişmeleri yaygınlaştırmak için ‘Tarla Günü’ etkinlikleri yapılmaya başlandı. Bu kapsamda Şanlıurfa Şenocak köyünde Tamburlu sistemle yonca yetiştiriciliği, sırık ve oturak domates yetiştiriciliği, damlama sulama sistemiyle pamuk biber yetiştiriciliği ile balkabağı yetiştiriciliği konuları katılımcılara gösterildi. Programda Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç Şanlıurfa ilinde ilk defa kurulan sırık domates tarlasını gezdi. Domates tarlasında tarladan domates alan Güvenç, kendi eliyle yanındakilere domates ikram etti.

Programa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve öğretim görevliler,GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek, Gıda Tarım Hayvancılık il Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsu, GAP-TEYAP Teknik Elamanları ve yaklaşık 250 köylü katıldı.
Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, Şenocak köyündeki tarla gününde yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın, GAP'ın merkezinde yer aldığını belirterek, "Su bereket, para ve akıllı olmak demektir. Akıllı olursak zenginliği, varlığı iyi yöneteceğiz, daha çok para kazanacağız" dedi.

GAP TEYAP projesi için 20 milyon TL harcandığını ifade eden Güvenç, "Modern tarım nasıl yapılır, fenni usulle tarım nasıl yapılır diye kitap basıyoruz, toplantılar yapıyoruz, böyle örnek tarlalar hazırlayarak çiftçilerimize gösteriyoruz. Teknolojik gelişmelerle farkındalık yaratıyoruz. Atadan babadan kalma usullerle çiftçilik bitti arkadaşlar. Eski usullerle çiftçilik yapılırsa rekabet gücümüz olmaz, dünyayla rekabet yapamayız. Adana ile Manisa ile yapamazsınız, Hollanda ile hiç yapamazsınız" şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan GAP BKİ Başkan Yardımcısı Mustafa Kölmek de GAP'ın ilk başta sulama ve enerji amaçlı bir proje gibi görüldüğünü ama insan odaklı bir proje olduğunu belirterek, sulama alanlarının artmasıyla beraber meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.