banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Vali Güvenç, zorla iş yönlendirmelerine karşı çıktı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu tarafından yürütülen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu”nun Kariyer ve Girişimcilik Günleri programına katıldı.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde düzenlenen programa Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, İşkur Genel Müdür Yardımcısı Ali Akay, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Şanlıurfa Barosu Başkanı Ali Fuat Bucak, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kariyer Günlerinde kürsüye gelerek bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, “Gücümüzün yettiği kadar üniversitelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, siz gençlerimizi doğru yere, yeteneklerinize uygun işlere kanalize etmeye çalışıyoruz. Okulu bitirdiğiniz zaman ne yapmanız gerektiği konusunda ışık olacak bazı şeyleri vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Bu tür programlarda güzel örnekleri sizlerle buluşturuyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Vali Güvenç: “Buluşturmaya da devam edeceğiz. Umut dolu olmak gerekiyor. Karamsar olmamak gerekiyor. Her türlü güçlüğe karşı dirençli olmak gerekiyor. Doğru yoldayız, düne göre sizleri ümitli kılacak çok gerekçemiz var” diyerek gençlere yaşayacakları güçlüklere karşı dirençli olmaları gerektiğini belirtti.

Gençlerin hangi alanda kendisi daha güçlü ve yetenekli hissediyorsa o yönde çalışması gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Güvenç, “Hayatı planlarken cesur olun. Nerede başarılı olacaksanız o alana yatırım yapın. İnsanoğlunun hayatında iki stratejik karar var diyorlar. Bu ikisinde şanslı ve başarılıysan hayatta başarılı olursun. Birincisi evlilik. İyi bir eş seçeceksiniz, dikkat edeceksiniz. Huzur veren, saygı gösteren, sevdiğiniz, sayıldığınız; hayatı, dertleri sizinle paylaşacak bir eş bulacaksınız. İkincisi de kendine uygun bir iş. İnsan kendi fıtratına uygun bir iş edinmelidir” dedi.

Vali Güvenç’in ardından kürsüye gelerek konuşan Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak ise; başarıyı nasıl yakaladığını öğrencilere kendi hayatından kesitler aktararak kariyerini anlattı.

“Süratle Bir Araya Gelip Bu Fıstığı Urfa’da Biz İşleyeceğiz”

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesindeki kariyer günlerinin ardından Ziraat Fakültesindeki “Fıstığımız Bol Olsun” adlı panele de katılan Vali Güvenç, panele katılan öğrenciler ve üreticilerle bir araya geldi.

Burada da bir konuşma yapan Vali Güvenç, panele katıldıkları için üreticilere özellikle teşekkür etti. Üreticilerin de panele katılmasının çok önemli olduğunu belirten Vali Güvenç: “Yazarsın, çizersin ama önemli olan üreticinin bilinçlenmesi ve bu işi sahiplenmesidir, üreticinin kendini geliştirmesidir” dedi.

Türkiye fıstığının yüzde elliye yakınını Şanlıurfa’nın ürettiğini, bu yüzden bu işin daha da önem kazandığını ifade eden Vali Güvenç; fıstığın işlenirse katma değerinin çok yüksek bir ürün olduğunu sözlerine ekledi. Fıstığın sadece Şanlıurfa için değil, Türkiye için de ekonomik bir ürün olduğunu belirten Vali Güvenç, fıstığın yanı sıra bölgede ceviz ve badem yetiştiriciliğine de daha fazla önem verilmesi gerektiğini kaydetti.

Vali Celalettin Güvenç fıstık konusunda yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Fıstığı biz üretiyoruz, işleyen ve katma değer elde eden Gaziantep.  Yapana helal olsun ama biz niye yapmıyoruz? Yapılması gereken; çiftçilerimiz süratle bir araya gelecek ve bu fıstığı biz işleyeceğiz. Şanlıurfa artık bunları yapmalıdır.”

Panelde Vali Celalettin Güvenç’e Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, öğrenciler ve sektör temsilcileri eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.