banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Vali Güvenç,



Suça sürüklenen çocuk ve gençlere yönelik Doğal Gaz İç Tesisatçılığı kursiyerlerinin sertifika dağıtım törenine katılan Vali Celalettin Güvenç “Yakın gelecekte hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye’nin en çok nitelikli insana ihtiyacı olacak ili bu şehirdir, bu şehrin sanayicisidir. Böyle bir gelecek bizi beklemektedir” dedi.

 Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığının, Topluma kazandırma ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde, suça sürüklenen çocuk ve gençlere yönelik Doğal Gaz İç Tesisatçılığı kursunu başarıyla bitirenlere sertifikaları, Vali Celalettin Güvenç’in katılımıyla Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen törenle verildi.

 Sertifika Dağıtım Töreninde bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Dünyayla beraber Türkiye’nin de değiştiğini ve bunun paralelinde süratle nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Vali Güvenç, sanayicinin artık “Her işi yaparım” diyen hiçbir niteliği bulunmayan insanlarla çalışmadığını ifade ederek, “Dolayısıyla çocuktan yaşlıya, mahkûmdan özgür insana hepimizin eğitimden geçirilmesi gerekiyor. O bakımdan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın önemli kaynakları var. ‘Aktif İş Gücü’ programıyla sembolikte olsa yevmiye de ödeyerek, insanlarımızın mevcut becerilerinin artırılmasının sağlamamız lazım. Bunun için sanayicimizle, ticaret odamızla, belediyemizle, üniversitemizle, milli eğitim ve halk eğitim ile hepimizin birlikte çalışması zorunluluğu bulunmaktadır.  Şanlıurfa genç bir nüfusa sahip bu nüfusu iyi eğitmemiz lazım” dedi.

“Yakın gelecekte hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye’nin en çok nitelikli insana ihtiyacı olacak ili bu şehirdir, bu şehrin sanayicisidir. Böyle bir gelecek bizi beklemektedir” diyen Vali Celalettin Güvenç, bunun ağır bir sorumluluk kendilerine yüklediğini belirtti.

İşkur İl Müdürlüğü’nün bundan böyle de bu tür çalışmalar ve kurslara devam edeceğine vurgu yaparak, “Yapılan çalışmaları sürekli gözden geçireceğiz ve nitelikli insan gücümüzü artıracağız. Bu anlamda bu 12 arkadaşımızı kutluyorum. Eminim ki çok güzel yerlerde işler bulacaklar. Yeni bir hayata başlayacaklar. Hem de toplumumuza çok faydalı işler yapacaklardır. Onları, İşkurumuzu ve savcılığımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

 2010–2011 yılı topluma kazandırma ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde, suça sürüklenen çocuk ve gençlere yönelik Klima Tamir Bakım ve Onarım projesinin başarıyla sonuçlanmasının ardından 2. proje olarak Doğal Gaz İç Tesisatçılığı başlatıldı ve başarılı sonuçlandı. Kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda,  ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ŞUTSO Yönetim kurulu üyelerinin katıldığı, törenle verildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.