banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Vahşi Sulamaya Validen Sert Tepki
Battal-Beşikdüzü Köylerinin yollarında İl Özel İdaresi tarafından yapılan yolları incelemek üzere yola çıkan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Mutluca Köyü’nde kanallardan gelen suların vahşi sulamayla yollara taşıp, suyun israf edildiğini görmesi üzerine çiftçilere çağrıda bulundu.

Mutluca Köyü’nde aracından inen Vali Celalettin Güvenç, gördüğü manzara karşısında üzüntüsünü gizleyemedi. Suyun yolun üstünü tamamen kapatması ve çiftçilerin yan kanallardan suyu tarla ve boş alanlara akıtmak için koydukları borularla mini göletler oluşturması karşısında Vali Celalettin Güvenç, devlet tarafından bin bir emek ve masrafla vatandaşların hizmetine sunulan bereket kaynağı suyun kullanımı konusunda herkesi daha özverili olmaya davet etti.

Borularla yan kanallardan alınan suyun arazi sulamasında kullanılmayıp, boşuna akıp gittiğini gören Vali Güvenç, “Maalesef kanallarımıza yapılan işlemleri görüyorsunuz. Kimisi kanalımızı kırmış, kimisi kanallarımıza boru monte etmiş, yani bu bir milli servettir. Yazıktır, günahtır. Bütün sulama birlik başkanlarımızdan, çiftçilerimizden rica ediyorum, bunun vebali var. Aşağıdaki adam su kullanamıyor, biz yukarıda bunu yapınca aşağıdaki adama su ulaşmıyor. Aşağıdaki çiftçimizin hakkını gasp etmiş oluyoruz. Yolumuzu bozuyoruz. Çiftçilerimiz bunlara dikkat etsinler. DSİ’ye talimat vereceğiz, bundan sonra bunları uyarsınlar. Böyle sorumsuzca sularımızı heba etmesinler. Yollarımızı perişan etmesinler bunlar kendi malları” dedi.

Herkesin bu milli servete sahip çıkmaya davet eden Vali Celalettin Güvenç, suyun bu şekilde kullanılması sonucunda tuzlanmanın ve yeni yapılan yollarda bozulmaların ortaya çıktığını söyledi. Bu kullanım şeklinin yakışık olmadığını anlatan Vali Güvenç, bütün çiftçilerden bunun bitirilmesi konusunda ricada bulundu.

Gördüğü manzaranın ardından Devlet Su İşleri XV. Bölge Müdürlüğünden konuyla ilgili daire amirlerini de bölgeye çağıran Vali Güvenç, daire amirlerine gerekli denetimlerin bölgede sürekli yapılması talimatını verdi.

Burada incelemelerini tamamlayan Vali Güvenç, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra yol incelemelerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri ile birlikte devam etti.

Yeni yapılan Battal-Beşikdüzü yolunu incelemek için bizzat kendisi arazi aracının direksiyonuna geçen Vali Celalettin Güvenç, daire amirleri ile birlikte incelemelerini sürdürdü.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.