banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Uzmanından uyarı: Sakın altın almayın
Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, uzmanların “altın alın” tavsiyelerine inat, “sakın altın almayın” uyarısı yaptı. Dünya spekülatörlerinin ve yatırım firmalarının ellerinde yüklü miktarda altın stoku bulunduğunu belirten Yıltırımtürk, söz konusu yatırım uzmanlarının bu çevrelerin sözcülüğünü yaptığını söyledi.

Altın üzerine son günlerde yapılan spekülasyonlarla ilgili Rotahaber’in sorularını cevaplandıran Mehmet Ali Yıldırımtürk, şunları söyledi:

“Dünya altın yatırımcıları geçtiğimiz yıl yüksek miktarlarda ve yüksek rakamlarla altın alımı yaptılar. Fiyatların yükselmediğini görünce şimdi ellerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Dünya Altın Konseyi’nin elinde kendisinin açıkladığı altın rezervi 1300 tona ulaştı.  Goldman Sachs da benzeri bir durumda.”

Mehmet Ali Yıldırımtürk, bu çevrelerin ellerindeki rezervleri hızla boşaltıp paraya dönmek istediklerini ama dönemediklerini söyledi. Avrupa ülkelerinin krize girmesiyle birlikte devlet tahvillerinde faizlerin çok yükseldiğini hatırlatan Yıldırımtürk, “Önümüzdeki hafta İspana devlet faizi ihalesi var. Faizleri de altından elde edecekleri muhtemel gelirden çok çok daha fazla. Altından çıkıp tahvile girmek istiyorlar, kimse bu oyuna gelmemeli” dedi.

Çin’in geçtiğimiz dönemde dünya piyasalarından yüklü miktarda altın çektiğinin hatırlatılması üzerine Yıldırımtürk, o tür alımların hesaptan hesaba aktarım şeklinde olduğu için piyasaları sanıldığı kadar etkilemediğini ifade etti. 

ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.