banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Halfeti’ de

Halfetide önemli bir çalışmanın olduğunu belirten Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile ilgili şunları söyledi: “ilçemiz 2000 yılında Birecik barajının su tutmaya başlamasından itibaren Karaotlak mevkisine yeni bir ilçe kuruldu. 2000 öncesinde ilçe kendi kendine yetebiliyordu. İnsanların bir kısmı tarımla veya bir kısmı ise ufak tefek ticari işlerle geçimlerini sağlayabiliyorlardı. Barajla birlikte geçimini sağladıkları arazilerini o yeşilim Fırat’ın içine bırakmak zorunda kaldılar. Su altında kalan gayrimenkulleri için almış oldukları istimlâk paraları ile bir kısmı yeniden arazi aldı bir kısmı ise hiçbir yatırımda bulunmadı. Bizim amacımız bu eğitimle, sermayesi olan hemşerilerimizi cesaretlendirerek, kendi bilgi ve becerilerine göre iş kurma fikri oluşturmak ve yatırıma teşvik etmektir. Yapılan bir yatırımla fayda zincirine baksanız bir işçiden en az 3 kişilik bir aile, bir aileden esnafa, esnaftan toptancıya doğru uzun bir fayda zinciri oluşmakta. Ayrıca vermiş olduğumuz bu eğitim sonucunda alacakları sertifika ile hazırlayacakları projelerle KOSGEB’ e başvuru yapabilirler.KOSGEB “Girişimcilik Destek Programı” kapsamında proje başvurularının olumlu sonuçlanması neticesinde hibe veya kredi alabilirler” dedi.

Konuşmasının sonunda Halfeti’ de ilk defa olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi nedeni ile yoğun taleple karşılaştıklarını belirtirken Özdemir, gerekli ön başvuruları aldıklarını ve bu eğitimin ikincisini açmaya hazırlandıklarını söyledi.

 

Proje koordinatörü Ahmet Yazgan ise Halfetili girişimcilere büyük bir fırsat kapısının açıldığını belirterek; “Halfetlililer artık yatırımlarını kendileri yapacak” dedi.

 

70 saat sürecek  olan kurs, Belediye çok amaçlı salonda devam ediyor, havaların ani soğumasından dolayı kursiyerler elektrikli ısıtıcılarla girişimcilik eğitimini alıyorlar.

Haber; Hatice Rüya Arslantaş / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.