banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Uydu değişikliği esnafa yaradı

TÜRKSAT 4A uydusunun devreye girmesi ile birlikte dün sabah televizyonlarını açar açmaz birkaç kanal dışında diğer uydu kanallarının açılmadığını gören vatandaşlar,  yeni uydu frekanslarını yüklemek amacıyla uydu cihazlarını alıp elektronikçilere akın ettiler. Yoğun işten dolayı 24 saat çalıştıklarını ve gece uyuyamadıklarını belirten elektronikçiler ise durumdan oldukça memnun olduklarını belirttiler.


Uydu güncellemelerini cihazına göre 5 ile 15 TL arasında yaptığını belirten elektronikçi esnafı Kasım Kalkan, durumdan memnun olduklarını,  ayrıca 4 elemanın televizyon karşısında oturup sürekli uydu cihazı güncellemesi yaptığını söyledi.

Vatandaşlardan Kerem Acet, “Dijital yayınlarımız hepsi gitti, yayınları düzelmek için buraya geldik. Cihazımızı 15 TL’den ayarlattık.” dedi.


 
Musa Tapgin ise, “Uydu değişimi yüzünden televizyonsuz kaldık. Biz de uydu cihazımızı getirip kanallarımızı ayarlattık.” şeklinde konuştu.

Cihazlar nasıl ayarlanacak?
TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, kurumun internet sitesi "www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi" üzerinden ulaşılabilecek.

Diğer uydu alıcıları için ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 sembol oranı, FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 sembol oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek "şebeke taraması" yapılması durumunda yeni frekanslara ulaşılabilecek.

TÜRKSAT 4A uydusu üzerinden HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. TÜRKSAT A.Ş.'nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.