banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfayı tarım ve hayvancılık kalkındırır

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) Şanlıurfa ekonomisini hızlandırmak için "Ben ne yapabilirim" çalışmaları kapsamında düzenlediği toplantıda, tarımsal gelirin artması için ziraat mühendislerinin eğitilmesi sonucu çıktı. Tarım ve hayvancılık konusunda ilgili sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda, toprağı nadasa bırakmak yerine yem bitkisi ekmenin toprağı dinlendirilebileceğinin altı çizildi. Çiftçinin ürün desenine geçmesi ve hayvancılığın yaygınlaştırılması için çiftçiyi pratik uygulamalarla eğitmenin daha fayda sağlayacağı üzerinde duruldu.

ŞUTSO, oluşturduğu hayvancılığı ve tarımı geliştirme komisyonu bu konuda çiftliklerin ve kooperatiflerin kurulmasını önerdi. ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Recep Uğur, ziraat odasının çiftçiyi eğitmesine işaret ederek STK'ların da konuya el atıp, halkı yönlendirmesini istedi. Eğitimlerin ise uygulamalı, pratik olmasını yoksa çiftçinin bunu ciddiye almayacağını dile getiren Uğur, "Urfa'da tarımsal gelirin artması için ziraat mühendislerinin eğitilmesi projesini AB projesine dönüştürelim. Başarılı tarım ve hayvancılık yatırımları yapanları ziyaret edelim."dedi

ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Recep Uğur, bir sonraki toplantıda Şanlıurfa'da tarımsal gelirin artması için ziraat mühendislerinin eğitilmesi projesi"ne başlama yönünde nasıl adımlar atacaklarını belirlemeyi kararlaştırdıklarını vurguladı.

ŞUTSO Toplantı salonunda bir araya gelen Tarım ve Hayvancılık komisyonunda konuşan Tarım Kalkınma Kooperatifi Başkanı Rızvan Rızvanoğlu, hayvancılığın desteklenmesini ve teşvik edilmesini aktardı. Dişi hayvanların kesimisin önlenmesini isteyen Rızvanoğlu, "Bizim pilot proje olarak seçilen ancak devlet tarafından desteklenip hayata geçirilmemiş bir projemiz var. Bunu bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz. Urfa'da 70 bin hayvan var, bizim projemizde 104 bin."ifadesini kullandı

Harran Üniversitesi Zıraat Fakültesinden öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen de hayvancılık ve tarımın birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunu hatırlatarak

toprağı nadasa bırakmak yerine yem bitkilerinin ekilmesinin önemli olacağının altını çizdi.Öztürkmen, hayvanların yeminin de buradan çıkarılmasını önerdi.

Şanlıurfa Çalışanları Dayanışma Derneğinden(ÇADER) Mahmut Kaçan tarım ve hayvancılık konusunda ziraat mühendislerini eğitmek için  arazi  ayarlanıp üretim yapılmasının isabetli bir proje olacağını söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.