banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Urfa'ya Umut Oluyor

  ‘Çocukların Mutlu geleceği için Umut Yıldızı Projesi' kapsamında İş-kur Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile ortaklaşa İl Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)Ağustos ayının ilk haftasında başlatacağı meslek edindirme kursu gençlere umut oldu. Seramik, Fayans ve Taş Oymacılığı ustalığını öğrenecek gençler daha sonra öğrendiklerinin uygulamasını Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerleri gerçekleştirecekler. Çanakkale Seramik'inde destek vereceği kurslarda seramik, fayans ve taş oymacılığı ustalığını öğrenen gençler Harran, Göbeklitepe, Şuayip Şehri, Soğmatar gibi yerlere tuvaletler yaparak buralardaki turistlerin ihtiyaç gidermelerine de katkıda bulunacaklar.

   ‘Çocukların Mutlu Geleceği için Umut Yıldızı Projesi' kapsamında ŞUTSO'da düzenlenen toplantıya Şanlıurfa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, ŞUTSO Başkan vekili Osman Baysal ve İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda katıldı.

İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda ŞUTSO'da düzenlenen toplantıda risk altındaki 16–18 yaş grubundaki gençlere yönelik meslek edindirme projesinde kurslara katılacaklara günlük 15 lira harçlık da verileceği bildirildi. Kursların Ağustos ayının ilk haftasında Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesinde başlayacağını aktaran Karasevda, 20'li gruplar halinde ilk etapta 60 gence yönelik kursları vereceklerini ve kursların 4 ay civarında süreceğini söyledi. Yaklaşık 5 yıl sürecek proje süresinde toplam 350 gence bu kursları vereceklerini anlatan İş Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda, gençlerin kurslar sayesinde topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılacağını vurguladı.

İŞ – Kur Şanlıurfa İl Müdürü Karasevda "Umut Yıldızı Projesi ile ilk etapta 60 genç meslek sahibi yapılacak. Bunlardan 20'si seramik, 20'si fayans, 20'si de taş ustalığı kursu alacak.

Proje 5 yıl süreceği için bu sere içerisinde ise 350 genci meslek sahibi yapmayı planlıyoruz. Tabi ŞUTSO ve İl Emniyet müdürlüğümüz de bu projenin sahiplerinden. Bu projeyi üç kurum birlikte yürütecek."dedi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.