banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Urfa'nın beyaz altınına sıkı denetim

Geçtiğimiz haftalarda hasadı yapılmaya başlanan beyaz altının kalitesini arttırmak için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Şanlıurfa Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığıyla birlikte pamuk tarlalarını denetliyor.

Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonu üyeleriyle birlikte pamuğun temiz toplanması için pamuk tarlalarını denetleyen Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek,  Şanlıurfa pamuğunun kalitesinin arttırılması için Ticaret Borsası olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Komisyon üyeleriyle birlikte, pamuğun nasıl toplandığını yerinde incelemek için pamuk tarlalarını denetlediklerini kaydeden Çiçek, bu vesile ile hem köy muhtarlarını hem de çiftçileri, kirlilik konusunda bilinçlendirdiklerini aktardı.  Komisyon üyelerinin kirlilik bu sorununu  çözmek için özveriyle çalıştığını belirten Çiçek;  çiftçileri toplanan pamukları naylon çuvalları koymamaları yönünde uyardı.

Pamukta kirliliğin ciddi bir sorun olduğunun altını çizen Çiçek, naylon çuvalların pamuk kalitesini düşürdüğünü kaydetti.

Çiçek; “ Naylon çuvallarda getirilen pamuktan; iplikçi, dokumacı ve boyacı zarar görüyor. Naylon çuvallar pamukta abrajın meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumda kumaş boyası tutmuyor. Bu nedenle pamuk, iplik ve kumaş çöpe gidiyor. Durum böyle olunca hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisi zarara uğratılıyor.” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.