banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'daki Fırıncıların örnek alacağı uygulama

Hilvan'da fırıncılık yapan esnaflar daha önce Pazar tatili için almış oldukları karara bazı esnafların uymadığı gerekçesiyle belediyeye başvurdu.

Pazar günleri ve dini bayramlar süresince tatil haklarını kullanmak istediklerini ancak aralarındaki bazı esnafların kurala riayet etmediğini ifade eden fırıncılar, bazı meslektaşlarının pazar günü nöbetçi olmadıkları halde işyerini açıp özel sipariş aldıklarını saptadıklarını ve buna karşı cezai işlem yapılmasını talep etti.


Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a ilçede bazı fırıncıların kaçak olarak işyeri işlettiklerini de şikâyet eden fırıncı esnafı, aynı zamanda özellikle de yaz mevsiminde vatandaşlarımız neredeyse evde yemek pişirmiyor. Bu durum karşısında çok mağdur oluyoruz dedi. Esnaflar, bundan sonra yaptıkları pişirimlere karşı ücret almak istediklerini söyleyince, belediye başkanı Bayık, böyle bir durumun ve uygulamanın yetkileri kapsamında olmadığını söyledi.


FIRINLARDA YEMEK PİŞİRMEK BÖLGESEL BİR DURUMDUR

Bayık, yapılan şikâyetler ve gelen talepleri değerlendireceklerini söyleyerek şöyle konuştu;

"Görevli personelimiz ilçe genelinde denetleme yapacak ve kaçak işletmelerin tespiti halinde yetkili personel tarafından haklarında yasal işlem başlatacaktır. Ancak pişirim ücretinin alınıp alınmaması konusunda belediye olarak yapabileceğimiz bir şey yoktur. Mevsime bağlı olarak özellikle yaz aylarında patlıcan, biber ve tava gibi yemeklerin yoğun olarak fırınlarda pişirildiğini biliyoruz. Bu bölgesel bir kültürdür. Başka yerlerde böyle bir yemek ve yaşam kültürü hemen hemen yoktur. Bölgesel bir uygulama olduğu için, esnafların kendi aralarında ortak bir karar vermeleri ve verdikleri karar bağlı kalmaları daha uygun olacaktır" dedi.


Yapılan görüşmeler üzerine, fırıncılar kendi aralarında ortak bir karar alacaklarını ve alacakları kararı uygulayacaklarını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.