banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfa'daki Fayans ustaları sigorta haklarını istedi



Siverek Fayans Ustaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ilçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan parka düzenlemiş oldukları basın açıklaması ile sigorta haklarının gasp edildiğini belirterek sigorta haklarının tehdit unsuru yapılmadan verilmesini istedi.

Basın açıklamasını Dernek adına Abdurrahman Arpacık okudu. Açıklamanın başında Samsun’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtun’un ailesine başsağlığı dilendi.

Sigorta haklarının gasp edildiğini belirten Arpacık, “Kanunların bize verdiği sigorta haklarımız gasp edilmektedir. Bunun önlenmesini gerektiren denetimler yapılmamaktadır. Böyle olunca sigortalarımız belli bir ücret karşılında ya bize ya da inşaatla alakası olmayan kişilere satılmaktadır. Bu haksız ve hukuksuz uygulamalar bir rant kapısına dönüştürülmüş ve bize canımızda bezdirmiştir.” dedi.

Arpacık, “Bu ve benzeri haksız uygulamalar yarınlarımızı çalmakta yarınlara umutla bakmamızı engellemektedir. Yıllardan beridir inşaatlarda çalıştığımız halde yatırılan sigorta primleri yok denecek kadar azdır. Bu gidişle mezarda emekliliği zor göreceğiz. Alın terimizin karşılığı bu olmamalıdır. Yetkililerden fazla bir şey istemiyoruz. Sadece isteğimiz mevcut kanunların bize verdiği sigorta hakkının çalışırken bizlere ücretsiz ve tehdit unsuru yapılmadan verilmesidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.