banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa'daki elektrik kaçaklarına hapis yolu
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gündemdeki gelişmeleri NTV’de katıldığı bir programda değerlendirdi. Elektrikte kayıp ve kaçağın faturaya yansıtılmasıyla ilgili olarak Bakan Yıldız, şunları söyledi: “Dağıtım şirketleri özelleştikçe ondan beklediğimiz performans değeri var. Faturalarda bir artış olmadı. Bölgeler içinde farklı tarife uygulanır mı uygulanmaz mı bunu göreceğiz. Amacımız bir müşterinin kayıp veya kaçağını diğerine aktarmamak. Oradaki miktar zam niteliği taşımıyor, ulusal tarife uy-gulanıyor. İstanbul kayıp ve ka-çakta dördüncü sırada. Savcılığa suç duyurusunda bulunulan va-tandaş sayısı 500 binin üzerinde. En çok kaçak Urfa, Şırnak, Mar-din ve Diyarbakır’da. Zamanında fatura ödemeyenlerle ilgili yaptırım kararlılıkla sürecek.”

Dağıtım bedeli değişebilir

Bakan Yıldız, doğalgaza zam olup olmayacağıyla ilgili olarak “Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına müdahalemiz yok. Petrol ve gaza dayalı enerji kaynaklarına gelen yurt dışı zammı ve döviz fiyatları. Her ikisi de enerji sepetini etkiliyor. Yılbaşı için birşey demem doğru olmaz. Ama Kasım ayında zam yok.Ortadoğu’daki gelişmelere bakılacak. Her bölge için taşıma tarifesi farklı. İstanbul’la An-kara’nın doğalgaz dağıtım fiyatları farklı. Elektrikte ulusal tarife uyguluyoruz, doğalgazda her böl-ge kendi içinde yapıyor. Aralık ayı içinde bununla ilgili çalışma nihayetlenecektir. Dağıtım bedelinde değişiklik olabilir, bu zam değil.” Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.