banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Urfa’da Yılın İlk Arpası Satıldı


Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda yılın ilk mahsulü satıldı. Mahsulü ilk olarak getiren üretici Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından altın ile ödüllendirildi.
Üreticiye altını, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsa Kızıldemir taktı.
Şanlıurfa’nın Yedikardeş Mahallesi’nde (Köyü) çiftçilik yapan İsa Çavan tarafından yetiştirilen yılın ilk mahsulü olan arpa, Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda görücüye çıktı. İlk arpa, Salih Tugay tarafından 1.20 TL’ye satın alındı.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Buğday Pazarı Satış Salonu’nda düzenlenen programa; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkanı İsa Kızıldemir, meclis üyeleri ile üreticiler ve tüccarlar katıldı.
GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da hububat sezonunun açıldığını belirten Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, ilk ürünü satmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Kaya, "Şanlıurfa üretim bakımından Türkiye’de önde gelen illerden bir tanesidir. Her zaman ilk mahsul Şanlıurfa’dan satılıyor. Yeni başlayan sezonun çiftçilerimize, tüccarlarımıza, sanayicimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Üreticimizi de tebrik ediyorum. Bereketli seneler diliyorum.
 Yılın ilk mahsulünün tarım şehri olan Şanlıurfa’da yapıldığını ifade eden Kaya, hasat sezonunun çiftçilere, üreticilere ve tüccarlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.