banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'da fuar alanının yapılması şart

Şanlıurfa’da bu yıl 2.’si düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda konuşan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Vali  İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’ten Şanlıurfa’ya kalıcı bir fuar alanının yapılmasını talep etti.

Fuarların kentlerin  ekonomilerine  ve tanıtımına katkı sunduğuna dikkat çeken Başkan Kaya,   "İleri tarım teknolojileri açısından da çiftçilere oldukça fayda sağlayacağına inandığımız bu tür organizasyonların sık sık yapılması gerekmektedir. fuarlar iç ve dış pazarlara açılmak, tarım ve hayvancılık sektörünün potansiyelinin yükselmesi açısından da oldukça önem arz etmektedir.  Üreticilerimizin ve sanayicilerimizin yeni ürünlerini tanıtma imkanı bulduğu bu fuar ilimiz ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Şanlıurfa’nın tarım potansiyeli hakkında da bilgi veren Başkan Kaya, Şanlıurfa’nın Türkiye pamuğunun  %42’sini karşıladığını ve dünyanın en kaliteli makarnalık buğdayının Şanlıurfa’da yetiştiğini söyledi.

Başkan Kaya; " Tarımın başkenti Şanlıurfa’da böyle büyük organizasyonların olması bizi heyecanlandırıyor. Kalıcı fuar alanımız olduğu taktirde ve fuara katılan firmalara, ziyaretçilere gerekli imkanlar tanındığında hem katılımcılar hem de ziyaretçilere oldukça fayda sağlayacaktır. Kalıcı Fuar alanının yapılması için Valiliğimiz, Belediyemiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla ilimize yakışır kalici bir fuar alanı kazandıracağımıza inanıyorum. Tüm katılımcılara ve organizasyonu yapan Start Fuarcılık Firmasına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Caddesi Eski Hal Pazarı alanında yapılan Fuara; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı İzzettin Küçük, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer,  Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.