banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor Karaköprü’de İsmar tepkisi

Urfa'da 120 hayvanı telef etti


Siverek ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Güvercin (Gogerçînanasa) köyünde, hatalı dozda ilaç kullanılmasından dolayı 120 küçükbaş hayvan telef oldu.

Güvercin köyündeki 120 küçükbaş hayvanın telef olmasının ardından harekete geçen Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner ve gıda mühendisi ekipleri,  telef olan hayvanların kasaplarda satılmasını önlemek amacıyla ilçe merkezindeki kasapları tek tek gezerek konu hakkında bilgilendirdi.

Telef olan hayvanları inceleyen, Siverek İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli veteriner Şükrü Giriç, "İlçe Tarım Müdürlüğüne yapılan şüpheli hayvan ölümünü değerlendirmek için, Güvercin köyüne geldik. Köyde yaptığımız incelemeler sonucunda, hayvanların aşırı dozda ilaç verilmesinden dolayı telef olduklarını belirledik. Burada bulunan hayvan sahiplerine bu konuda gerekli bilgileri verdik. Özellikle ilaç alımı konusunda yetkili satıcıların tercih edilmesi uyarısında bulunduk." dedi.

Konu hakkında gazetecilere bilgi veren Siverek İlçe Tarım Müdürü Halil Süt ise, olayın çok yönlü olarak araştırıldığını belirterek, “Bu sabah Siverek ilçemizin Güvercin köyünde yaklaşık 120 hayvanın telef olduğu ihbarını aldık. Koyun sahibiyle yaptığımız görüşmeye göre kullandıkları ilacın dozajını fazla kaçırdıklarından dolayı koyunların telef olduğu bilgisini aldık. Hayvanların ilacın dozajından mı veya başka bir nedenlerden dolayı mı öldüğünün anlaşılabilmesi için telef olan hayvanlar üzerinde inceleme yapacağız. Telef olan hayvanların Siverek’te veya başka yerlerde satılmasını önlemek amacıyla ekiplerimiz tarafından ilçe merkezindeki tüm kasaplar bilgilendirildi.” dedi.


Telef olan hayvanların sahibi Selahattin İnal, “400 koyun için aldığımız ilacı 120 koyun üzerinde kullandık. Maalesef hatalı dozda ilaç kullanılmasından dolayı 120 küçükbaş hayvanımız telef oldu. Telef olan hayvanları köy dışında gömdük.” dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.